• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pikkuiset perunarieskat

Aina yhtä herkulliset perunarieskat on helppo ja nopea valmistaa. Voit käyttää aterialta yli jääneen perunasoseen rieskojen valmistukseen.
Pikkuiset perunarieskat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • alle 30 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 1/2lperunasosetta (tehty tätä varten tai jäänyt yli)
    • (1/2 tlsuolaa)
    • 1muna
    • 2 1/2dlLuomu -ohrajauhoja

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita pehmeän perunasoseen joukkoon suola, muna ja ohrajauhot nopeasti puuhaarukalla. Jaa taikina lusikalla kymmeneksi keoksi leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuin käsin noin 1/2 cm paksuisiksi rieskoiksi.
  2. Paista rieskoja 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia eli kunnes rieskojen pinta on saanut ruskeita täpliä. Voit nostaa peltiä ylemmäksi paistumisen loppuvaiheessa. Tarjoa perunarieskat lämpiminä voin tai esimerkiksi yrttisen levitteen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille