Pikkuiset perunarieskat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikkuiset perunarieskat

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Aina yhtä herkulliset perunarieskat on helppo ja nopea valmistaa. Voit käyttää aterialta yli jääneen perunasoseen rieskojen valmistukseen.

    Ainekset

    10 annosta
    1/2 l
     
    perunasosetta (tehty tätä varten tai jäänyt yli)
    tai
    (1/2 tl
     
    suolaa)
    tai
    1
     
    muna
    tai
    2 1/2 dl
     
    ohrajauhoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    586 kJ / 140 kcal
    Rasva
    1,4 g
    josta tyydyttynyttä
    0,3 g
    Hiilihydraatit
    26,4 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Sekoita pehmeän perunasoseen joukkoon suola, muna ja ohrajauhot nopeasti puuhaarukalla. Jaa taikina lusikalla kymmeneksi keoksi leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuin käsin noin 1/2 cm paksuisiksi rieskoiksi.

    Paista rieskoja 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia eli kunnes rieskojen pinta on saanut ruskeita täpliä. Voit nostaa peltiä ylemmäksi paistumisen loppuvaiheessa. Tarjoa perunarieskat lämpiminä voin tai esimerkiksi yrttisen levitteen kanssa.

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (11 arviota)