• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Ohratto eli ohrasta tehty risottoReseptin teki kumppani

Ohratto eli ohrasta tehty risotto

Maukas ohratto eli ohrasta tehty risotto syntyy, kun riisi korvataan ohralla ja maustetaan juustolla ja kermalla ja lopuksi vielä rucolalla ja mustapippurilla.

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 2rklöljyä
    • 1purjon valkoinen osa tai sipuli
    • 3dlkokonaisia ohrasuurimoita
    • 1 1/2kasvisliemikuutiota
    • 7 1/2dlvettä
    • 100gmustaleima emmentalia
    • tai
    • parmesaania
    • 1dlkermaa
    • 1ruukkurucolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta silputtu sipuli öljytilkassa paistokasarissa. Lisää huuhdotut ohrasuurimot ja murenna liemikuutiot joukkoon. Lisää vesi kolmessa erässä, siten että kiehuminen ei lakkaa. Lisää seuraava erä vasta kun edellinen on kokonaan imeytynyt suurimoihin, kokonaiskypsennysaika on noin 30 minuuttia.
  2. Raasta juusto ja lisää raaste, kerma joukkoon kypsennyksen lopuksi. Tarkista maku.
  3. Silppua rucola ja sekoita silppu huolettomasti joukkoon ja ripottele pinnalle karkeaksi rouhittua mustapippuria.

Kommentoi

Arvosana reseptille