Ohratto eli ohrasta tehty risottoReseptin takana kumppani

Ohratto eli ohrasta tehty risotto

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Maukas ohratto eli ohrasta tehty risotto syntyy, kun riisi korvataan ohralla ja maustetaan juustolla ja kermalla ja lopuksi vielä rucolalla ja mustapippurilla.
  • Kananmunaton

Ainekset

annosta
2 rkl
 
öljyä
tai
1
 
purjon valkoinen osa tai sipuli
tai
3 dl
 
kokonaisia ohrasuurimoita
tai
1 1/2
 
kasvisliemikuutiota
tai
7 1/2 dl
 
vettä
tai
100 g
 
 
mustaleima emmentalia
tai
parmesaania
tai
1 dl
 
kermaa
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Valmistus

30 - 60 min
Kiehauta silputtu sipuli öljytilkassa paistokasarissa. Lisää huuhdotut ohrasuurimot ja murenna liemikuutiot joukkoon. Lisää vesi kolmessa erässä, siten että kiehuminen ei lakkaa. Lisää seuraava erä vasta kun edellinen on kokonaan imeytynyt suurimoihin, kokonaiskypsennysaika on noin 30 minuuttia.
Raasta juusto ja lisää raaste, kerma joukkoon kypsennyksen lopuksi. Tarkista maku.
Silppua rucola ja sekoita silppu huolettomasti joukkoon ja ripottele pinnalle karkeaksi rouhittua mustapippuria.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (22 arvostelua)

  • Parkuur
    4 vuotta sitten
    Hyvän näköistä