
Ohratto eli ohrasta tehty risotto
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Maukas ohratto eli ohrasta tehty risotto syntyy, kun riisi korvataan ohralla ja maustetaan juustolla ja kermalla ja lopuksi vielä rucolalla ja mustapippurilla.
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
2 rkl | öljyä tai |
1 | purjon valkoinen osa tai sipuli tai |
3 dl | kokonaisia ohrasuurimoita tai |
1 1/2 | kasvisliemikuutiota tai |
7 1/2 dl | vettä tai |
100 g | mustaleima emmentalia tai parmesaania tai |
1 dl | kermaa tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta silputtu sipuli öljytilkassa paistokasarissa. Lisää huuhdotut ohrasuurimot ja murenna liemikuutiot joukkoon. Lisää vesi kolmessa erässä, siten että kiehuminen ei lakkaa. Lisää seuraava erä vasta kun edellinen on kokonaan imeytynyt suurimoihin, kokonaiskypsennysaika on noin 30 minuuttia.
Raasta juusto ja lisää raaste, kerma joukkoon kypsennyksen lopuksi. Tarkista maku.
Silppua rucola ja sekoita silppu huolettomasti joukkoon ja ripottele pinnalle karkeaksi rouhittua mustapippuria.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(26 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(2 arvostelua)
- yli 60 min3,8(75 arvostelua)
- 30 - 60 min2,7(11 arvostelua)
- 30 - 60 min2,0(1 arvostelu)
- yli 60 min3,9(27 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(292 arvostelua)
- 30 - 60 min3,2(12 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (22 arvostelua)
- Parkuur4 vuotta sittenHyvän näköistä