Possu-uuniohratto
- 3 annosta
- yli 60 min
- 106 kcal / 100 g
Ainekset
3 annosta
- 1pkt3kpl/ n.450gPirkka porsaankyljyksiä, marinoimattomia
- 1rklöljyä
- ripausmustapippuria
- 1iso (200 g)hapan omena (esim. Jonagold)
- 1iso (200 g)punainen paprika
- 1iso (150 g)sipuli
- 1 1/2dlesikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
- 5dlvettä
- 2rklsoijakastiketta
- 2tlmeiramia
- 1tlviherpippureita
- 1/2tlsuolaa
Koristeeksi
- 50gPirkka taateleita
- persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Ota kyljykset huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta.
- Kuutioi kuorittu omena ja paprika. Hienonna sipuli.
- Pane voideltuun uunivuokaan ohrasuurimot ja kasvikset. Kiehauta vesi ja sekoita siihen soijakastike. Kaada liemi vuokaan. Mausta meiramilla, huhmaressa hienonnetuilla viherpippureilla (ja suolalla). Peitä vuoka kannella tai foliolla.
- Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.
- Ruskista kyljykset öljyssä pannulla molemmin puolin, noin 2 minuuttia/puoli. Mausta pippurilla. Nosta kyljykset ohraton päälle ja jatka kypsentämistä ilman kantta vielä 15-20 minuuttia.
- Suikaloi taatelit ja hienonna persilja. Ripottele taatelit ja persilja kypsän ruoan pinnalle. Tarjoa possu-uuniohratto salaatin ja leivän kanssa.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 106 kcal445 kJ
- Proteiinia7,41 g
- Hiilihydraatteja9,17 g
- Rasvaa4,41 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi