• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Possu-uuniohratto

Possu-uuniohratto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • yli 60 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta
    • 1rklöljyä
    • ripausmustapippuria
    • 1iso (200 g)hapan omena (esim. Jonagold)
    • 1iso (200 g)punainen paprika
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1 1/2dlesikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
    • 5dlvettä
    • 2rklsoijakastiketta
    • 2tlmeiramia
    • 1tlviherpippureita
    • 1/2tlsuolaa

Koristeeksi

    • 50gPirkka taateleita
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kyljykset huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta.
  2. Kuutioi kuorittu omena ja paprika. Hienonna sipuli.
  3. Pane voideltuun uunivuokaan ohrasuurimot ja kasvikset. Kiehauta vesi ja sekoita siihen soijakastike. Kaada liemi vuokaan. Mausta meiramilla, huhmaressa hienonnetuilla viherpippureilla (ja suolalla). Peitä vuoka kannella tai foliolla.
  4. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.
  5. Ruskista kyljykset öljyssä pannulla molemmin puolin, noin 2 minuuttia/puoli. Mausta pippurilla. Nosta kyljykset ohraton päälle ja jatka kypsentämistä ilman kantta vielä 15-20 minuuttia.
  6. Suikaloi taatelit ja hienonna persilja. Ripottele taatelit ja persilja kypsän ruoan pinnalle. Tarjoa possu-uuniohratto salaatin ja leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal445 kJ
  • Proteiinia7,41 g
  • Hiilihydraatteja9,17 g
  • Rasvaa4,41 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille