• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Oliivifilee valkoviinikastikkeessa

Oliivifilee valkoviinikastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (200g)

Ainekset

5 annosta

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee fileeseen kolme reikää pituussuunnassa fileen läpi esimerkiksi kauhanvarrella. Hiero fileen pintaan ja reikiin suolaa ja pippuria. Täytä reiät työntämällä niihin oliiveja.
  2. Lado pekoniviipaleet fileen pinnalle ja käännä päät alle. Kiinnitä pekonisuikaleet sivusta hammastikuilla. Nosta filee paistopussiin ja levitä sen viereen hienonnetut sellerit, porkkanat ja sipulit. Sulje pussi ja tee siihen pieni reikä. Työnnä reiästä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Nosta pussi uunipannulle ja paista 150-asteisen uunin alimmalla tasolla 45-60 minuuttia fileen paksuuden mukaan, kunnes mittari osoittaa 75 astetta.
  3. Leikkaa pussi päältä auki ja poista tikut. Kääri filee folioon. Siivilöi paistoliemi ja purista vihanneksista liemi mukaan. Lisää vettä sen verran, että saat 2 dl.
  4. Lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa suuruste suoraan kiehuvaan liemeen ja anna kiehua pari minuuttia. Tarkista suola ja pyöristä makua tarvittaessa ripauksella sokeria. Leikkaa oliivit puoliksi ja lisää kastikkeeseen. Leikkaa filee melko ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden, porkkanoiden ja vihreiden papujen kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille