Possua ruiskuoressa
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Tarjoa porsaan ulkofilee ruiskuoreen kätkettynä.
- Laktoositon
Ainekset
1 (n. 1,1 kg) | marinoitu porsaan ulkofilee tai |
1 pkt (500 g) | ruistaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras) tai |
kylmää vettä tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota porsaanfilee huoneenlämpöön noin pari tuntia ennen paistamista. Sulata ruistaikina. Pyyhi fileen pinnalta ylimääräinen marinadi talouspaperiin ja poista paistovahti.
Kauli puolet ruistaikinasta noin 30 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi. Nosta se leivinpaperin päälle uunipannuun ja laita filee keskelle rasvapuoli alaspäin.
Kauli lopputaikina saman kokoiseksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä 20 cm levyinen suikale koristelua varten ja 10 cm levyinen suikale, jonka panet fileen päälle. Nosta alla olevan taikinan reunat viipaleen päälle. Kostuta päällekkäin menevät kohdat vedellä. Taittele taikina napakasti fileen ympärille. Käytä kylmää vettä liimaamisessa. Käännä fileepaketti ylösalaisin niin, että saumakohta jää alapuolelle. Leikkaa taikinasta esimerkiksi lehtiä, joilla koristelet pinnan.
Työnnä fileeseen lihalämpömittari taikinan läpi. Paista ensin 250 asteisessa uunissa 10 minuuttia uunin ylätasolla, jotta taikinan pinta ruskistuu. Laske lämpö 150 asteeseen ja siirrä uunipannu alimmalle tasolle. Jatka kypsentämista noin tunti eli kunnes fileen sisälämpö on +75 astetta.
Anna fileen jäähtyä hieman. Leikkaa ruiskuoren kanssa tarjolle. Tarjoa lisäksi esimerkiksi sinappia, peperoneja ja cocktailkurkkuja.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(13 arviota)
- yli 60 min3,1(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min1,0(2 arviota)
- yli 60 min4,1(120 arviota)
- yli 60 min4,1(131 arviota)
- yli 60 min3,0(10 arviota)
- yli 60 min3,2(66 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (10 arviota)