• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Oliivikuorrutettu tonnikala ja uunivihannekset

Oliivikuorrutettu tonnikala ja uunivihannekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 490 kcal / annos (345g)

Ainekset

4 annosta
    • 2pkt(à 250 g)Pirkka tonnikalapihvejä, MSC (pakaste)
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1/2sitruunan raastettu kuori
    • 2rklöljyä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2-3(n. 400 g)pientä bataattia (tai perunaa)
    • 2punasipulia
    • 1(n. 200 g)punainen paprika
    • 1(n. 150 g)keltainen tai oranssi paprika
    • 1(n. 150 g)vihreä paprika
    • 3rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Koristeeksi

    • 1sitruuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata tonnikala pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa kala ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sitruunan raastettu kuori öljyyn. Hienonna oliivit ja valkosipulinkynsi ja lisää öljyyn. Levitä seos pihveille ja jätä maustumaan.
  2. Pese bataatit hyvin harjalla ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja lohko sipulit. Puhdista paprikat ja leikkaa isoiksi paloiksi. Jaa maissit neljään osaan. Levitä vihannekset uunivuokaan, mielellään sellaiseen, jonka voit nostaa suoraan pöytään. Voitele vihannekset öljyllä, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä vihanneksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  3. Kääntele vihanneksia lastalla ja nosta tonnikalapihvit vuokaan. Jatka kypsentämistä uunin ylätasolla 8-10 minuuttia pihvien paksuudesta riippuen. Pihvit saavat jäädä sisältä hiukan punertaviksi ja meheviksi. Koristele ruoka sitruunalohkoilla.

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 490 kcal2 060 kJ
  • Proteiinia33 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille