• Erityisruokavaliot

Puolukkaiset omena-mallassämpylät

Puolukkaiset omena-mallassämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • yli 60 min
  • 175 kcal / annos (70g)

Ainekset

20 kpl

Voiteluun

    • 1dlkahvijuomaa
    • 1/4dlsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kaljamaltaat taikinakulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja anna hautua noin puoli tuntia.
  2. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen pieniksi kuutioiksi.
  3. Lisää taikinakulhoon puolukkahillo ja omenasilppu. Lisää lämmintä vettä niin, että saat kädenlämpöisen liemen. Murenna ja liuota hiiva liemeen.
  4. Sekoita liemeen pähkinärouhe ja suola. Lisää jauhoja aluksi käsivatkaimella sekoittaen. Alusta loput jauhot käsin pienissä erissä, kunnes taikina on pehmeää. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile tangoksi. Jaa tanko 10 osaan ja muotoile pyöreiksi litteiksi leiviksi. Peitä leivät liinalla ja kohota taas kooltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Leivo taikinan toinen puolikas samoin.
  6. Pistele sämpylät. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Voitele sämpylät sokeroidulla kahvijuomalla ja jatka paistamista vielä 4-5 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 175 kcal733 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille