Oluessa haudutettua possua
Oluessa haudutettu mehevä possu maistuu perunasoseen kanssa tai vaikkapa leivän välissä. Hitaasti kypsytetty slow food -ruoka sopii syksyyn. Tämä resepti n. 3,65€/annos*.
4 annostayli 60 min271 kcal / annos (180g)
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(n. 1,5 kg)Pirkka porsaan uunilihaa tai
- porsaan lapaa
- 3(n. 350 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlk(0,5 l)Pirkka tummaa olutta
- 1rklsinappia
- 1/2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Kastike
- 2dlpaistolientä
- 1tlhunajaa
- 1tlsinappia
- 1 1/2rkltummaa suurustetta (Maizena)
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja lohko sipulit. Nosta uunilihat ja sipulit laakeaan uunivuokaan tai pataan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna olut ja valkosipulit kattilassa. Lisää sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Kaada kuuma seos lihojen päälle uunivuokaan.
- Kypsennä lihoja 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia, tai kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa helposti luusta.
- Poista lihoista luut ja näkyvä rasva. Paloittele reiluiksi paloiksi tai tee halutessasi nyhtölihaa eli pulled porkia. Siivilöi tai nostele sipulit liemestä.
- Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna noin 1 minuutti. Sekoita kastike lihojen joukkoon. Voit halutessasi tarjota sipulit lihan lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös maustaa possun BBQ-kastikkeella. Reseptin löydät: www.k-ruoka.fi/reseptit/bbq-kastike/ *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 271 kcal1 140 kJ
- Proteiinia 19,4 g
- Hiilihydraatteja4,73 g
- Rasvaa18,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Konstailematon ja maukas