• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Oluessa haudutettua possua

Oluessa haudutettu mehevä possu maistuu perunasoseen kanssa tai vaikkapa leivän välissä. Hitaasti kypsytetty slow food -ruoka sopii syksyyn. Tämä resepti n. 3,65€/annos*.
Oluessa haudutettua possua
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 271 kcal / annos (180g)

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 2dlpaistolientä
    • 1tlhunajaa
    • 1tlsinappia
    • 1 1/2rkltummaa suurustetta (Maizena)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja lohko sipulit. Nosta uunilihat ja sipulit laakeaan uunivuokaan tai pataan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna olut ja valkosipulit kattilassa. Lisää sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Kaada kuuma seos lihojen päälle uunivuokaan.
  3. Kypsennä lihoja 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia, tai kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa helposti luusta.
  4. Poista lihoista luut ja näkyvä rasva. Paloittele reiluiksi paloiksi tai tee halutessasi nyhtölihaa eli pulled porkia. Siivilöi tai nostele sipulit liemestä.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna noin 1 minuutti. Sekoita kastike lihojen joukkoon. Voit halutessasi tarjota sipulit lihan lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös maustaa possun BBQ-kastikkeella. Reseptin löydät: www.k-ruoka.fi/reseptit/bbq-kastike/ *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 271 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia19,4 g
  • Hiilihydraatteja4,73 g
  • Rasvaa18,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille26