Aasialainen lihapata
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 pkt (à n. 850 g) | tai |
1–2 rkl | öljyä tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 | tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä suikaleina tai |
2 rkl | ruokosokeria tai |
1/2 rkl | korianterinsiemeniä tai |
10 | kokonaista mustapippuria tai |
2 | tähtianista tai |
1/2 l | vettä tai |
1 1/2 dl | tai |
tuoretta korianteria tai | |
1 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 947 kJ / 460 kcal |
Rasva | 38,9 g |
josta tyydyttynyttä | 13,1 g |
Hiilihydraatit | 5 g |
josta sokereita | 3 g |
Proteiini | 23,2 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Leikkaa lihasta nahka, luut sekä isoimmat rasvat pois ja paloittele liha kuutioiksi. Säästä luut lientä varten. Anna lihapalojen lämmetä huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
Ruskista lihapalojen pinta öljyssä pannulla muutamassa erässä. Lisää paistetut lihat pyöreään pataan. Ruskista myös luut ja lisää pataan.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili ja poista siemenet. Lisää valkosipuli, chili, inkivääri, sokeri sekä mausteet pataan. Kaada päälle kiehautettu vesi sekä soijakastike.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Peitä pata tarvittaessa kannella loppuvaiheessa ja lisää tilkka vettä. Nosta luut pois ja koristele pata tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla.
Tarjoa lihapata riisin kanssa. Murea liha maistuu ilman lientä myös esimerkiksi aasialaisten höyrysämpylöiden täytteenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk Roosa nauhaHinta 1,69/kpl33,80/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira Korianteri 9 gHinta 1,89/kpl210,00/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15gHinta 2,59/kpl172,67/kg
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,64/kpl10,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,09/kpl7,29/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,85/kpl5,13/kg
- Santa Maria korianteri kokonainen 13gHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Korianteri 21g jauhettuHinta 0,69/kpl32,86/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Kikkoman soijakastike 150mlHinta 3,39/kpl22,60/l
- KIKKOMAN soijakastike 150ml gluteenitonHinta 4,65/kpl31,00/l
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(80 arviota)
- yli 60 min4,3(44 arviota)
- yli 60 min4,7(74 arviota)
- yli 60 min4,4(28 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min4,5(86 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
Arvostele resepti
- Tulipa kokeiltua10 kuukautta sittenOstin normaali Japanilaista soijaa, vähemmän suolaisen sijaan ja se hieman dominoi tässä.
- Kylppis1 vuosi sittenMautonta maistuu mitään sanomattomalta.
- Jupe641 vuosi sittenReseptiä voi aina muokata oman maun mukaan. Itse laitoin paljon enemmän tuoretta chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Maistuu aivan taivaalisen hyvältä.
- Loisa1 vuosi sittenTodella maukas. Koko perhe tykkäsi. Aikuisten annoksiin laitettiin vielä extra chiliä, joka antoi ihanan tulisen ja makean yhdistelmän.
- Soija1 vuosi sittenJärjetöntä soijan lotraamista ,ei maistunnu kun soija ja korianterin siemenet.
- ?2 vuotta sittenOnko annosmäärä laskettu oikein? 1700 grammaa lihaa tekee 4 annosta?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sitten?, Pirkka porsaan uunilihassa 1700 grammaan sisältyy itse lihan lisäksi nahka ja luut, jolloin varsinaista syötävää on vähemmän.
- Kana3 vuotta sittenMikä paistoaika, jos käyttää kanaa punaisen lihan sijan?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKana, reseptiä ei ole testattu kanalla, mutta jos haluaa hauduttaa kanapadan uunissa, kannattaa valita luullisia paloja, esimerkiksi reisipaloja tai koipia. Kanoista poistetaan nahka ja pinta ruskistetaan pannulla ennen pataan lisäämistä. Kypsennys 200-asteessa, kunnes kana on kypsää ja mureaa. Kypsennysaika vaihtelee kanojen koosta riippuen.
- Ixu3 vuotta sittenAi että tähtianis antaa hyvää makua tälle ruoalle. Painekeittimellä nopeasti valmista reilussa tunnissa.