Aasialainen lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aasialainen lihapata

Aasialaisittain maustettu lihapata saa hautua mureaksi matalassa lämmössä. Luut antavat liemeen makua, joten ne kannattaa hyödyntää. Noin 3,80€/annos.*

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5-6 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lihasta nahka, luut sekä isoimmat rasvat pois ja paloittele liha kuutioiksi. Säästä luut lientä varten. Anna lihapalojen lämmetä huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
  2. Ruskista lihapalojen pinta öljyssä pannulla muutamassa erässä. Lisää paistetut lihat pyöreään pataan. Ruskista myös luut ja lisää pataan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili ja poista siemenet. Lisää valkosipuli, chili, inkivääri, sokeri sekä mausteet pataan. Kaada päälle kiehautettu vesi sekä soijakastike.
  4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Peitä pata tarvittaessa kannella loppuvaiheessa ja lisää tilkka vettä. Nosta luut pois ja koristele pata tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla.
  5. Tarjoa lihapata riisin kanssa. Murea liha maistuu ilman lientä myös esimerkiksi aasialaisten höyrysämpylöiden täytteenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl
    4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl
    3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl
    5,98/l
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,71/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl
    12,90/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    1,59/kpl
    31,80/kg
  • Inkivääri
    Inkivääri
    1,04/kpl
    6,95/kg
  • Inkivääri luomu
    Inkivääri luomu
    1,59/kpl
    7,95/kg
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    1,59/kpl
    3,18/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl
    26,00/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    7,29/kpl
    20,25/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,89/kpl
    32,96/kg
  • Santa Maria tähtianis kokonainen 15g
    Santa Maria tähtianis kokonainen 15g
    2,15/kpl
    143,33/kg
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    2,09/kpl
    13,93/l
  • Kikkoman vähäsuolainen soijakastike 150ml
    Kikkoman vähäsuolainen soijakastike 150ml
    3,99/kpl
    26,60/l
  • Kikkoman vähäsuolainen soijakastike 250ml
    Kikkoman vähäsuolainen soijakastike 250ml
    5,15/kpl
    20,60/l
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Järvikylä korianteri rkk FI
    1,89/kpl
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 63 arvostelua
  • ?5.11.2021

    Onko annosmäärä laskettu oikein? 1700 grammaa lihaa tekee 4 annosta?

  • K-Kuluttajapalvelu5.11.2021

    ?, Pirkka porsaan uunilihassa 1700 grammaan sisältyy itse lihan lisäksi nahka ja luut, jolloin varsinaista syötävää on vähemmän.

  • Kana2.4.2021

    Mikä paistoaika, jos käyttää kanaa punaisen lihan sijan?

  • K-Kuluttajapalvelu2.4.2021

    Kana, reseptiä ei ole testattu kanalla, mutta jos haluaa hauduttaa kanapadan uunissa, kannattaa valita luullisia paloja, esimerkiksi reisipaloja tai koipia. Kanoista poistetaan nahka ja pinta ruskistetaan pannulla ennen pataan lisäämistä. Kypsennys 200-asteessa, kunnes kana on kypsää ja mureaa. Kypsennysaika vaihtelee kanojen koosta riippuen.

  • Ixu18.3.2021

    Ai että tähtianis antaa hyvää makua tälle ruoalle. Painekeittimellä nopeasti valmista reilussa tunnissa.