Aasialainen lihapata
Aasialaisittain maustettu lihapata saa hautua mureaksi matalassa lämmössä. Luut antavat liemeen makua, joten ne kannattaa hyödyntää. Noin 3,80€/annos.*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à n. 850 g)Pirkka porsaan uunilihaa
- 1-2rklöljyä
- 4valkosipulinkynttä
- 1rkltuoretta inkivääriä suikaleina
- 2rklruokosokeria
- 1/2rklkorianterinsiemeniä
- 10kokonaista mustapippuria
- 2tähtianista
- 1/2lvettä
- tuoretta korianteria
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa lihasta nahka, luut sekä isoimmat rasvat pois ja paloittele liha kuutioiksi. Säästä luut lientä varten. Anna lihapalojen lämmetä huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
- Ruskista lihapalojen pinta öljyssä pannulla muutamassa erässä. Lisää paistetut lihat pyöreään pataan. Ruskista myös luut ja lisää pataan.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili ja poista siemenet. Lisää valkosipuli, chili, inkivääri, sokeri sekä mausteet pataan. Kaada päälle kiehautettu vesi sekä soijakastike.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Peitä pata tarvittaessa kannella loppuvaiheessa ja lisää tilkka vettä. Nosta luut pois ja koristele pata tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla.
- Tarjoa lihapata riisin kanssa. Murea liha maistuu ilman lientä myös esimerkiksi aasialaisten höyrysämpylöiden täytteenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mikä paistoaika, jos käyttää kanaa punaisen lihan sijan?
Kana, reseptiä ei ole testattu kanalla, mutta jos haluaa hauduttaa kanapadan uunissa, kannattaa valita luullisia paloja, esimerkiksi reisipaloja tai koipia. Kanoista poistetaan nahka ja pinta ruskistetaan pannulla ennen pataan lisäämistä. Kypsennys 200-asteessa, kunnes kana on kypsää ja mureaa. Kypsennysaika vaihtelee kanojen koosta riippuen.
Ai että tähtianis antaa hyvää makua tälle ruoalle. Painekeittimellä nopeasti valmista reilussa tunnissa.