Aasialainen lihapata
Aasialaisittain maustettu lihapata saa hautua mureaksi matalassa lämmössä. Luut antavat liemeen makua, joten ne kannattaa hyödyntää. Noin 3,80€/annos.*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à n. 850 g)Pirkka porsaan uunilihaa
- 1-2rklöljyä
- 4valkosipulinkynttä
- 1rkltuoretta inkivääriä suikaleina
- 2rklruokosokeria
- 1/2rklkorianterinsiemeniä
- 10kokonaista mustapippuria
- 2tähtianista
- 1/2lvettä
- tuoretta korianteria
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa lihasta nahka, luut sekä isoimmat rasvat pois ja paloittele liha kuutioiksi. Säästä luut lientä varten. Anna lihapalojen lämmetä huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia ennen paistamista.
- Ruskista lihapalojen pinta öljyssä pannulla muutamassa erässä. Lisää paistetut lihat pyöreään pataan. Ruskista myös luut ja lisää pataan.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili ja poista siemenet. Lisää valkosipuli, chili, inkivääri, sokeri sekä mausteet pataan. Kaada päälle kiehautettu vesi sekä soijakastike.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Peitä pata tarvittaessa kannella loppuvaiheessa ja lisää tilkka vettä. Nosta luut pois ja koristele pata tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla.
- Tarjoa lihapata riisin kanssa. Murea liha maistuu ilman lientä myös esimerkiksi aasialaisten höyrysämpylöiden täytteenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi