Omena-ansa
Omena-ansa on mehevä, rahkatäytteinen ja muruseospintainen omenapiirakka.
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 4dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlsoodaa
- 1dljuoksevaa tai sulatettua margariinia
Puoleen pohjataikinasta lisätään
- 1prk(150 g)vaniljajogurttia
- 1kananmuna
Päälle
- 1/2lomenakuutioita (Granny Smith)
- 2tlk(à 250 g)maitorahkaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 1dlsokeria
- 3munaa
Pinnalle
- 1/2pohjataikinan muruseosta
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).
- Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile myös
- 30 - 60 min4,3(53 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(11 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(28 arvostelua)
Kommentoi
Onnistui soodalla (ja munalla) siihen jogurttiin sitten taikinaan. Kiitos !
Käykö tähän mikä tahansa vaniljajogurtti? Kestävätkö kaikki jogurtit kuumentamisen uunissa?
EiNiinJauhoPeukalo, reseptiin voi käyttää normaalirasvaista (2 %) vaniljajogurttia.
Hyvöö