Omena-ansa

Omena-ansa on mehevä, rahkatäytteinen ja muruseospintainen omenapiirakka.
Omena-ansa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 287 kcal / annos (150g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 4dlvehnäjauhoja
    • 2dlsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlsoodaa
    • 1dljuoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään

    • 1prk(150 g)vaniljajogurttia
    • 1kananmuna

Päälle

    • 1/2lomenakuutioita (Granny Smith)
    • 2tlk(à 250 g)maitorahkaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlsokeria
    • 3munaa

Pinnalle

    • 1/2pohjataikinan muruseosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada se puoli taikinasta, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 287 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi