Omena-perunavuoka mustamakkaran kanssa
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Omena tuo perunavuokaan makeutta ja mehevyyttä. Tarjoa omana-perunavuoka mustanmakkaran kanssa.
Ainekset
5 annosta
1–2 | punasipulia tai |
6–8 (n. 800 g) | tai |
3–4 (300 g) | omenaa tai |
1 ps (150 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
2 tl | rosmariinia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 pkt (n. 400 g) | mustamakkaraa tai |
(tai ryynimakkaraa tai bratwurstia) tai | |
puolukoita tai puolukkahilloa tai |
Valmistus
yli 60 min
Halkaise ja viipaloi punasipulit. Kuori perunat ja omenat, poista omenoista siemenkodat. Leikkaa perunat ja puolitetut omenat ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi monitoimikoneella.
Voitele uunivuoka ja pane siihen puolet perunoista, omenista ja sipulista. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Lado päälle kerroksittain loput kasvikset.
Sekoita ruokakerma, vesi ja mausteet. Kaada liemi vuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste (noin 2 dl). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos vuoan pinta tummuu liikaa, peitä se paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla. Tarkista perunoiden kypsyys. Tarjoa lisäksi rapeakuoriseksi paistettua mustamakkaraa ja puolukoita tai puolukkahilloa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(35 arviota)
- yli 60 min1,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,2(14 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min3,9(54 arviota)
- yli 60 min3,9(51 arviota)
- yli 60 min3,0(3 arviota)
- yli 60 min4,0(23 arviota)