Omena-perunavuoka mustamakkaran kanssa
Omena tuo perunavuokaan makeutta ja mehevyyttä. Tarjoa omana-perunavuoka mustanmakkaran kanssa.
5 annostayli 60 min342 kcal / annos (300g)
Ainekset
5 annosta
- 1-2punasipulia
- 6-8(n. 800 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
- 3-4(300 g)omenaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa (10 %)
- 1dlvettä
- 1 1/2tlsuolaa
- 2tlrosmariinia
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
- 1pkt(n. 400 g)mustamakkaraa
- (tai ryynimakkaraa tai bratwurstia)
- puolukoita tai puolukkahilloa
Valmistus
yli 60 min- Halkaise ja viipaloi punasipulit. Kuori perunat ja omenat, poista omenoista siemenkodat. Leikkaa perunat ja puolitetut omenat ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi monitoimikoneella.
- Voitele uunivuoka ja pane siihen puolet perunoista, omenista ja sipulista. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Lado päälle kerroksittain loput kasvikset.
- Sekoita ruokakerma, vesi ja mausteet. Kaada liemi vuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste (noin 2 dl). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos vuoan pinta tummuu liikaa, peitä se paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla. Tarkista perunoiden kypsyys. Tarjoa lisäksi rapeakuoriseksi paistettua mustamakkaraa ja puolukoita tai puolukkahilloa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 342 kcal1 430 kJ
- Proteiinia 13,2 g
- Hiilihydraatteja33 g
- Rasvaa15,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi