• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipuli-perunagratiini

Valkosipuli-perunagratiini on maukas lisäke. Maitoon tehty gratiini on kermaperunoita kevyempi vaihtoehto. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
Valkosipuli-perunagratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 204 kcal / annos (270g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja leikkaa perunat (esim. monitoimikoneella) noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää perunat ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan varovasti sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedeltä. Mausta valkosipulilla, suolalla ja rosmariinilla.
  4. Kaada puolet perunoista voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Lisää loput perunat liemineen ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 204 kcal853 kJ
  • Proteiinia10,1 g
  • Hiilihydraatteja26,6 g
  • Rasvaa5,89 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille