• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Raparperi-omenakeikauskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-omenakeikauskakku

  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 224 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Vuokaan

Taikina

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.
  2. Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne. Ripottele vuokaan raparperit ja omenat.
  3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.
  4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa raparperi-omenakeikauskakku vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keikauskakkuun sopivat myös pakastetut raparperit.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 224 kcal939 kJ
  • Proteiinia2,67 g
  • Hiilihydraatteja26,5 g
  • Rasvaa11,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua