Raparperi-omenakeikauskakku
Herkullisen mehevä raparperi-omenakeikauskakku kruunaa kahvipöydän!
8 annostayli 60 min224 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
Vuokaan
- 1dlfariinisokeria
- 5dlraparperia paloiteltuna
- 2omenaa
Taikina
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Lisäksi
- 1tlk(2,5 dl)Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistus
yli 60 min- Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle margariini ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.
- Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne. Ripottele vuokaan raparperit ja omenat.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina raparperi-omenakerroksen päälle.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40-50 minuuttia. Kumoa kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa raparperi-omenakeikauskakku vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Keikauskakkuun sopivat myös pakastetut raparperit.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 224 kcal939 kJ
- Proteiinia 2,67 g
- Hiilihydraatteja26,5 g
- Rasvaa11,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvä ja helppo kakku. Raparperi ja omenat karamellisoituvat kivasti. Vanilijakastike kruunaa kaiken.