Raikas omenakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raikas omenakakku

Raikas omenakakkau on oikea sadonkorjuuajan herkku.

Ainekset

15 annosta

    Pohja

      • 1(300 g)iso omena (esim. Aroma tai Jonagold)
      • 75gvoita
      • 2kananmunaa
      • 1 1/2dlsokeria
      • 2dlvehnäjauhoja
      • 1tlleivinjauhetta
      • 1tlvanilliinisokeria
      • 1/2tlkardemummaa

    Täyte

      • 6liivatelehteä
      • 2dlvispikermaa
      • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
      • 2tlsitruunankuorta raastettuna
      • 2dlEuro Shopper omenasosetta
      • 1dlsokeria
      • 1rklomenamehua
      • 1tlsitruunan mehua

    Pinnalle

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Raasta omena kuorineen. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma keskenään ja lisää nostellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää taikinan joukkoon omenaraaste ja sulatettu voi, sekoita kevyesti. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä kakkupohja poistamatta sitä irtopohjavuoasta.
    2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon raastettu sitruunankuori, omenasose ja sokeri. Nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna omena- ja sitruunamehu. Purista liivatelehdet ja sulata kuumaan mehuun. Kaada liivateseos sekoitellen täyteseokseen. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään kaksi tuntia.
    3. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta siideri kattilassa ja lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Lisää omenaviipaleet varovasti siideriin niin etteivät ne rikkoudu. Asettele omenaviipaleet kakun päälle ja kaada loppu liemi kakun pinnalle. Anna raikkaan omenakakun hyytyä vähintään neljä tuntia.
    4. Irrota kakkuvuoka, kun täyte ja kiille ovat täysin hyytyneitä.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille9 arvostelua