• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-sellerisalaatti

Omena-sellerisalaatti
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 2varsisellerin vartta
    • 300-400gjuuriselleriä kuorittuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 2keskikokoista omenaa
    • 50gsaksanpähkinöitä
    • 1ruukkupersiljaa

Kastike

    • 1kananmunan keltuainen
    • 1rklsinappia
    • 2tlsokeria
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/2tlrouhittua valkopippuria
    • 1 1/2dlöljyä
    • 2rklsitruunan mehua
    • 3/4dlkuohukermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta pestyt sellerinvarret ja kuorittu juuriselleri karkeaksi. Siirrä raaste kulhoon ja sekoita suola joukkoon. Anna raasteen pehmitä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Kaada raaste siivilään ja valuta suolan irrottama neste pois.
  2. Valmista kastike: pane huoneenlämpöinen keltuainen, sinappi, sokeri, mausteet kulhoon. Sekoita. Lisää huoneenlämpöinen öljy ohuena norona kulhossa olevien aineiden joukkoon koko ajan rivakasti sekoittaen. Mausta sitruunamehulla, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää se joukkoon.
  3. Raasta kuoritut tai pestyt omenat, rouhi pähkinät ja silppua persilja. Yhdistä kaikki salaattiaineet ja kastike. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia ennen nauttimista.
  4. Tarjoa alkuruokasalaattina tai pääruoan kera. Salaatti sopii hyvin hampurilaisiin ja voileipiin.

Kommentoi

Arvosana reseptille