Hyppää sisältöön
Omena-tiramisuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-tiramisu

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Omena-tiramisu syntyy kosteasta pohjasta sekä herkullisesta sitruunaa-tuorejuusto-omena täytteestä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    • 4 kananmunaa
    • 2 dl sokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 2 dl vahvaa kahvijuomaa
    • 2 rkl sokeria

    Täyte

    • 1 pkt (350 g) omenasosetta
    • 1 tlk (2 dl) vispikermaa
    • 1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 3 rkl sokeria
    • 1 sitruunan raastettu kuori
    • 2 rkl sitruunanmehua

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      947 kJ / 226 kcal
    • Rasva
      10,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      6,1 g
    • Hiilihydraatit
      28,4 g
    • josta sokereita
      22,1 g
    • Proteiini
      4,1 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
    2. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kolmeen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.
    3. Sekoita kahvi ja sokeri. Kostuta torttulevyt seoksella.
    4. Vaahdota kerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. Vatkaa vaniljakastikkeen joukkoon tuorejuusto, sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
    5. Levitä alimmalle torttulevylle omenasose ja juustoseos. Paina päälle seuraava torttulevy ja täytä se. Levitä myös päällimmäisen kerroksen pinnalle omenasosetta ja juustoseosta.
    6. Ripottele tiramisun pintaan hento kerros kaakaota sihdin läpi. Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi ja levitä raaste kaakaojauheen päälle.
    7. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (15 arviota)