Paahtopaistisalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahtopaistisalaatti

  • Annosmäärä15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ruokaisa paahtopaistisalaatti sopii tarjottavaksi noutopöytään.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

15 annosta
n. 1 kg
 
naudan paahtopaistia
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Marinadi

1 dl
 
öljyä
tai
3 rkl
 
balsamiviinietikkaa
tai
1 rkl
 
tulista sinappia
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
kuivattua rosmariinia
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai

Sieniseos

1 iso (150 g)
 
sipuli
tai
1 rs (200 g)
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
tai

Salaatti

1 (400 g)
 
jäävuorisalaatti
tai
1 ps (65 g)
 
tai
1 rs (250 g)
 
kirsikkatomaatteja
tai
1 tlk (235 g)
 
tai
1/2 tlk (à 340 g/190 g)
 
tai

Pinnalle

 
tuoretta persiljaa tai herneenversoja
tai

Ravintosisältö

Energia
386 kJ / 92 kcal
Rasva
5,8 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
1,7 g
josta sokereita
1,6 g
Proteiini
7,9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Salaattia varten on hyvä kypsentää noin 1 kg:n paahtopaisti, vaikka kypsää lihaa tarvitaankin tähän reseptiin vain puolet. Pienempi lihapala kuivuu helposti kypsennettäessä. Puolet kypsästä paahtopaistista voi pakastaa tai siitä voi tehdä paahtopaistivoileipiä talkooväelle.

Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteessa, kunnes mittari osoittaa noin 65 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kilo. Ripottele kypsän lihan pinnalle suolaa ja pippuria.

Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia. Nosta paisti sen jälkeen jääkaappiin ja anna jäähtyä yön yli.

Viipaloi puolet kypsästä paistista (noin 400 g) ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada marinadi lihasuikaleiden päälle. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa välillä sekoittaen.

Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli puolirenkaiksi. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Kuullota sipuleita ja herkkusieniä öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja herkkusienistä neste haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Revi jäävuorisalaatti laakealle vadille ja ripottele päälle rucolaa. Nosta salaattipedille herkkusieniseosta ja paahtopaistisuikaleita, lisää puolitetut kirsikkatomaatit, valutetut oliivit ja hillosipulit. Ripottele pinnalle persiljaa tai herneenversoja.

Vinkki! Pidä salaattiainekset erillään omissa kulhoissaan jääkaapissa ja pane tarjolle tarpeen mukaan: lihasuikaleet ja sieniseos hyvin peitettynä jääkaapissa, jäävuorisalaatti huuhdottuna, hyvin valutettuna ja revittynä, kirsikkatomaatit puolitettuina, oliivit ja hillosipulit valutettuina. Näin salaatti säilyy raikkaana tarjoiluhetkeen saakka.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Naudan paahtopaisti palana
    Hinta 19,95/kg
    Vain myymälästä
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/l
  • Auran sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,29/kpl
    10,32/kg
  • Santa Maria rosmariini 12g
    Hinta 0,99/kpl
    82,50/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Pirkka provencale 9g yrttiseos
    Hinta 0,59/kpl
    65,56/kg
  • Pirkka suomalainen jäävuorisalaatti 1 lk
    Hinta n. 1,53/kpl
    3,39/kg
  • Pirkka luomu rucola 65g
    Hinta 1,99/kpl
    30,62/kg