Paahtopaistisalaatti
Ruokaisa paahtopaistisalaatti sopii tarjottavaksi noutopöytään.
15 annostayli 60 min192 kcal / annos (200g)
Ainekset
15 annosta
- n. 1kgnaudan paahtopaistia
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Marinadi
- 1dlöljyä
- 3rklbalsamiviinietikkaa
- 1rkltulista sinappia
- n. 1tlsuolaa
- 1tlkuivattua rosmariinia
- 1/2tlmustapippuria
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
Sieniseos
- 1iso (150 g)sipuli
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 1rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Salaatti
- 1(400 g)jäävuorisalaatti
- 1ps(60 g)Pirkka rucolaa
- 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
- 1tlk(235 g)Pirkka valkosipulitäytteisiä oliiveja
- 1/2tlk(à 320 g)Pirkka hillosipuleita
Pinnalle
- tuoretta persiljaa tai herneenversoja
Valmistus
yli 60 min- Salaattia varten on hyvä kypsentää noin 1 kg:n paahtopaisti, vaikka kypsää lihaa tarvitaankin tähän reseptiin vain puolet. Pienempi lihapala kuivuu helposti kypsennettäessä. Puolet kypsästä paahtopaistista voi pakastaa tai siitä voi tehdä paahtopaistivoileipiä talkooväelle.
- Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteessa, kunnes mittari osoittaa noin 65 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kilo. Ripottele kypsän lihan pinnalle suolaa ja pippuria.
- Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 1/2 tuntia. Nosta paisti sen jälkeen jääkaappiin ja anna jäähtyä yön yli.
- Viipaloi puolet kypsästä paistista (noin 400 g) ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada marinadi lihasuikaleiden päälle. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa välillä sekoittaen.
- Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli puolirenkaiksi. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Kuullota sipuleita ja herkkusieniä öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja herkkusienistä neste haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.
- Revi jäävuorisalaatti laakealle vadille ja ripottele päälle rucolaa. Nosta salaattipedille herkkusieniseosta ja paahtopaistisuikaleita, lisää puolitetut kirsikkatomaatit, valutetut oliivit ja hillosipulit. Ripottele pinnalle persiljaa tai herneenversoja.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pidä salaattiainekset erillään omissa kulhoissaan jääkaapissa ja pane tarjolle tarpeen mukaan: lihasuikaleet ja sieniseos hyvin peitettynä jääkaapissa, jäävuorisalaatti huuhdottuna, hyvin valutettuna ja revittynä, kirsikkatomaatit puolitettuina, oliivit ja hillosipulit valutettuina. Näin salaatti säilyy raikkaana tarjoiluhetkeen saakka.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 192 kcal804 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja5 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi