• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenaletut ja karamellisoidut omenat

Omenanmakuiset letut kuljettavat ajatukset Ranskaan ja Normandiaan. Voit halutessasi maustaa vaniljakastikkeen tilkalla Calvadosia. Resepti noin 2,75 €/annos*.
Omenaletut ja karamellisoidut omenat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 307 kcal / annos (250g)

Ainekset

3-4 annosta

Karamellisoidut omenat

    • 3-4(500 g)hapahkoa omenaa (Granny Smith tai kotimainen)
    • 1tlkanelia
    • 1rklsitruunamehua
    • 2dlsokeria

Paistamiseen

    • Flora Culinesse juoksevaa margariinia

Lisäksi

    • Flora Vanilla vanhanajan vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa muna ja vehnäjauhot kevyesti siiderin joukkoon. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Lisää suola.
  2. Kuumenna rasva paistinpannussa ja annostele taikinaa pannulle. Paista letut molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  3. Kuori omenat halutessasi. Poista siemenkota ja viipaloi omenat. Nosta viipaleet kulhoon, mittaa joukkoon kaneli ja sitruunamehu. Sekoita ja jätä maustumaan.
  4. Kuumenna paistinpannu ja levitä siihen sokeri. Kun sokeri alkaa sulaa, voit varovaisesti liikuttaa pannua (älä sekoita), jotta sokeri sulaa tasaisesti. Anna sokerin ruskistua, mutta älä polta. Kääntele omenaviipaleet varovasti karamellisoidun sokerin joukkoon ja kuumenna sekoittaen, kunnes viipaleet ovat hieman pehmenneet. Tarjoa lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Tiesitkö että...

Huom! Mehuun tai siideriin valmistetut letut ovat pehmeämpiä kuin maitoon valmistetut, käännä varovasti. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 307 kcal1 290 kJ
  • Proteiinia5,32 g
  • Hiilihydraatteja60,7 g
  • Rasvaa1,55 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6