OnigirazuReseptin takana bloggaaja

Onigirazu

Onigirazu on japanilainen merilevään kääritty riisiruoka. Tässä vegaanisessa versiossa se täytetään savutofulla ja bataatilla. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Seesamibataatit

    • 1kplpieni bataatti
    • 1rklseesamiöljyä
    • hiemanchilijauhetta
    • suolaa
    • 1rklseesaminsiemeniä

Riisi

    • 4dlsushiriisiä
    • 4,5dlvettä
    • 0,5dlriisiviinietikkaa
    • 1,5rklagave-siirappia
    • 1tlsuolaa

Wasabimajoneesi

    • 2dlvegaanista majoneesia
    • 1-2tlwasabia

Lisäksi

    • 300gkylmäsavutofua
    • 1-2rklöljyä
    • 4kplNori merileväarkkia
    • 0,5ruukkujääsalaattia
    • garia eli sushi-inkivääriä
    • 1-2kplkevätsipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin seesamibataatit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin puolen sentin siivuiksi. Hiero siivuihin seesamiöljyä, chiliä ja suolaa. Levitä bataatit pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paahda bataatteja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes kypsiä.
  2. Leikkaa tofu 8 siivuun. Kääri siivut keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laita painon alle noin 15 minuutiksi. Paista tofut rapeiksi paistinpannulla öljyssä.
  3. Valmista riisi. Huuhtele sushiriisi huolellisesti ja laita se veden kanssa kattilaan ja laita kattila kylmälle hellalle. Peitä kattila kannella ja anna riisin liota vähintään 15 minuutin ajan. Käännä sitten hellan levy päälle keskilämmölle. Kun vesi alkaa kiehua, voit alentaa lämpötilaa. Anna riisin kypsyä yhteensä 15 minuuttia siitä hetkestä, kun laitoit levyn päälle. Älä avaa kantta missään vaiheessa Ota kattila liedeltä, mutta pidä kansi päällä vielä 10 minuutin ajan. Mausta riisi riisiviinietikan, agavesiirapin ja suolan sekoituksella ja pidä lämpimänä.
  4. Sekoita wasabitahna majoneesiin. Hienonna kevätsipuli.
  5. Levitä työpöydälle eteesi pala kelmua ja asettele sen päälle yksi nori merileväarkki. Ota lämpimästä riisistä noin 1/8 ja taputtele se kostutetuin käsin neliön muotoon merileväarkin keskelle niin, että riisineliön kulmat ovat kohti merileväarkin sivujen keskikohtia. Jätä reunoille pari senttiä tilaa.
  6. Sipaise riisin päälle wasabimajoneesia ja levitä sen päälle bataatti- ja tofusiivuja, salaattia, gari-inkivääriä ja kevätsipulia. Muotoile päällimmäiseksi toinen riisineliö. Taittele merileväarkin kulmat täytteen päälle, käytä tarvittaessa vettä liimana. Kääräise koko paketti hetkeksi kelmuun.
  7. Valmista loput onigirazut samalla tavalla. Leikkaa ne ennen tarjoilua puoliksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Seitanin palvaaja 6.3.2018

    Sitä garia ei syödä sushin kanssa vaan sushien välissä. Tarkoitettu makuaistin putsaamiseen, ei sushin maustamiseen. Se on pikkelöity luumu joka tuohon kuuluu. Muuten kuulostaa hyvälle.