OnigirazuReseptin takana bloggaaja

Onigirazu

Onigirazu on japanilainen merilevään kääritty riisiruoka. Tässä vegaanisessa versiossa se täytetään savutofulla ja bataatilla. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Seesamibataatit

    • 1kplpieni bataatti
    • 1rklseesamiöljyä
    • hiemanchilijauhetta
    • suolaa
    • 1rklseesaminsiemeniä

Riisi

    • 4dlsushiriisiä
    • 4,5dlvettä
    • 0,5dlriisiviinietikkaa
    • 1,5rklagave-siirappia
    • 1tlsuolaa

Wasabimajoneesi

Lisäksi

    • 300gkylmäsavutofua
    • 1-2rklöljyä
    • 4levyäsushi nori merilevää
    • 0,5ruukkujääsalaattia
    • garia eli sushi-inkivääriä
    • 1-2kplkevätsipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin seesamibataatit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa se noin puolen sentin siivuiksi. Hiero siivuihin seesamiöljyä, chiliä ja suolaa. Levitä bataatit pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paahda bataatteja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes kypsiä.
  2. Leikkaa tofu 8 siivuun. Kääri siivut keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laita painon alle noin 15 minuutiksi. Paista tofut rapeiksi paistinpannulla öljyssä.
  3. Valmista riisi. Huuhtele sushiriisi huolellisesti ja laita se veden kanssa kattilaan ja laita kattila kylmälle hellalle. Peitä kattila kannella ja anna riisin liota vähintään 15 minuutin ajan. Käännä sitten hellan levy päälle keskilämmölle. Kun vesi alkaa kiehua, voit alentaa lämpötilaa. Anna riisin kypsyä yhteensä 15 minuuttia siitä hetkestä, kun laitoit levyn päälle. Älä avaa kantta missään vaiheessa Ota kattila liedeltä, mutta pidä kansi päällä vielä 10 minuutin ajan. Mausta riisi riisiviinietikan, agavesiirapin ja suolan sekoituksella ja pidä lämpimänä.
  4. Sekoita wasabitahna majoneesiin. Hienonna kevätsipuli.
  5. Levitä työpöydälle eteesi pala kelmua ja asettele sen päälle yksi nori merileväarkki. Ota lämpimästä riisistä noin 1/8 ja taputtele se kostutetuin käsin neliön muotoon merileväarkin keskelle niin, että riisineliön kulmat ovat kohti merileväarkin sivujen keskikohtia. Jätä reunoille pari senttiä tilaa.
  6. Sipaise riisin päälle wasabimajoneesia ja levitä sen päälle bataatti- ja tofusiivuja, salaattia, gari-inkivääriä ja kevätsipulia. Muotoile päällimmäiseksi toinen riisineliö. Taittele merileväarkin kulmat täytteen päälle, käytä tarvittaessa vettä liimana. Kääräise koko paketti hetkeksi kelmuun.
  7. Valmista loput onigirazut samalla tavalla. Leikkaa ne ennen tarjoilua puoliksi.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Bataatti
    Bataatti
    0,56/kpl
  • Luomu Bataatti
    Luomu Bataatti
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    1,49/kpl
  • Lanfranchi seesamiöljy 250ml
    Lanfranchi seesamiöljy 250ml
    4,65/kpl18,60/l
  • Emile Noel Seesamöljy 500ml luomu
    Emile Noel Seesamöljy 500ml luomu
    6,89/kpl13,78/l
  • Urtekram seesamiöljy 500ml luomu
    Urtekram seesamiöljy 500ml luomu
    7,19/kpl14,38/l
  • Meira Chilijauhe 38g tulinen
    Meira Chilijauhe 38g tulinen
    1,85/kpl48,68/kg
  • Pirkka kuorittu seesaminsiemen 150g
    Pirkka kuorittu seesaminsiemen 150g
    1,09/kpl7,27/kg
  • Pirkka salaattisiemensekoitus 180g
    Pirkka salaattisiemensekoitus 180g
    2,59/kpl14,39/kg
  • GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 350 g
    GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 350 g
    2,45/kpl7,00/kg
  • Blue Dragon sushiriisi 500g
    Blue Dragon sushiriisi 500g
    3,89/kpl7,78/kg
  • Yutaka Sushi riisi 500g
    Yutaka Sushi riisi 500g
    3,49/kpl6,98/kg
  • Saitaku Sushi Riisi 500g
    Saitaku Sushi Riisi 500g
    4,30/kpl8,60/kg
  • Yutaka Mirin makea riisiviini 150ml
    Yutaka Mirin makea riisiviini 150ml
    3,59/kpl23,93/l
  • Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150ml
    Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150ml
    2,45/kpl16,33/l
  • Saitaku riisiviinietikka 150ml
    Saitaku riisiviinietikka 150ml
    2,70/kpl18,00/l
  • Jakobsens Luomu agavesiirappia vaalea 350g
    Jakobsens Luomu agavesiirappia vaalea 350g
    3,15/kpl9,00/kg
  • Hellmanns vegaani majoneesi 270g
    Hellmanns vegaani majoneesi 270g
    3,09/kpl11,44/l
  • Saitaku Wasabi Tahna  43g
    Saitaku Wasabi Tahna 43g
    3,60/kpl83,72/kg
  • Blue Dragon wasabitahna 45g
    Blue Dragon wasabitahna 45g
    3,19/kpl70,89/kg
  • Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43g
    Yutaka Wasabi piparjuuritahna 43g
    3,35/kpl77,91/kg
  • Blue Dragon Sushi Nori 5kpl paahdettu merilevä 11g
    Blue Dragon Sushi Nori 5kpl paahdettu merilevä 11g
    2,25/kpl204,55/kg
  • Yutaka sushi nori-merilevä 11g
    Yutaka sushi nori-merilevä 11g
    2,25/kpl204,55/kg
  • Saitaku Nori Merilevä 14g
    Saitaku Nori Merilevä 14g
    2,99/kpl213,57/kg
  • Pirkka suomalainen jääsalaatti 100 g 1 lk
    Pirkka suomalainen jääsalaatti 100 g 1 lk
    1,25/kpl12,50/kg
  • Jääsalaatti 100g pussi Suomi 1lk
    Jääsalaatti 100g pussi Suomi 1lk
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    0,99/kpl
  • Pirkka suomalainen kevätsipuli 100g
    Pirkka suomalainen kevätsipuli 100g
    2,49/kpl24,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Lillus25.8.2020

    Herkulliset raaka-aineet. Melko työläs resepti. Aineksia on aivan liian paljon neljään kappaleeseen onigirazuja. Tuolla määrällä saa tehtyä ainakin kahdeksan kappaletta, ellei kymmenen.

  • Seitanin palvaaja 6.3.2018

    Sitä garia ei syödä sushin kanssa vaan sushien välissä. Tarkoitettu makuaistin putsaamiseen, ei sushin maustamiseen. Se on pikkelöity luumu joka tuohon kuuluu. Muuten kuulostaa hyvälle.