• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdettu broileri ja uunikasvikset

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain 1,75 €/annos.
Paahdettu broileri ja uunikasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 177 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Kermaviilikastike

    • 1/2dltuoretta persiljaa
    • 1/2dltuoretta basilikaa
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. (Perunoita ei tarvitse kuoria.) Kuori porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Puhdista herkkusienet. Leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi ja vielä poikittain puoliksi. Lohko sipulit. Jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi, samoin herkkusienet.
  2. Levitä kaikki kasvikset uunipannulle. Kypsennä niitä uunin yläosassa 250 asteessa 10 minuuttia. Kaada kasvisten päälle öljy ja mausta ne hunajalla, suolalla sekä mustapippurilla.
  3. Sekoita kasviksia ja siirrä niitä sen verran, että broilerit mahtuvat uunipannulle kasvisten viereen. Pyyhi ylimääräinen marinadi broilereista, leikkaa ne kahtia ja nosta uunipannulle. Jatka kypsentämistä 200 asteessa uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.
  4. Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu persilja ja basilika. Mausta kastike hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Ravintosisältö per 100 g

  • 177 kcal742 kJ
  • Proteiinia10,2 g
  • Hiilihydraatteja4,28 g
  • Rasvaa13,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9