Pane juuriselleri uuninpellille leivinpaperin päälle reilulle suolapedille. Kypsennä selleriä 200-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes se on pehmennyt sisältä. (Voit kokeilla kypsyyttä tikulla).
Ruskista voi varovasti pienessä kattilassa kunnes se tuoksuu karamellisoituneelta ja siirrä syrjään jäähtymään.
Sekoita kulhossa aioli, sitruunanmehu ja jäähtynyt ruskistettu voi.
Ota selleri pois suolapediltä leikkuulaudalle ja kuori veitsellä. Pilko reiluiksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele ruohosipulilla ja mantelilastuilla. Tarjoa dipin kanssa.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi