Suolapedillä paahdettu selleri ja ruskeavoi-aioli
Suolapedillä paahdetusta selleristä tulee todella maukasta. Resepti: Akseli Herlevi
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 500 g)juuriselleri
- karkeaa merisuolaa
- 50gvoita
- 2dlNaughty Base Aiolia
- 1rklsitruunanmehua
- 1/4ruukkuaruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Pane juuriselleri uuninpellille leivinpaperin päälle reilulle suolapedille. Kypsennä selleriä 200-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes se on pehmennyt sisältä. (Voit kokeilla kypsyyttä tikulla).
- Ruskista voi varovasti pienessä kattilassa kunnes se tuoksuu karamellisoituneelta ja siirrä syrjään jäähtymään.
- Sekoita kulhossa aioli, sitruunanmehu ja jäähtynyt ruskistettu voi.
- Ota selleri pois suolapediltä leikkuulaudalle ja kuori veitsellä. Pilko reiluiksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele ruohosipulilla ja mantelilastuilla. Tarjoa dipin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi