Suolapedillä paahdettu selleri ja ruskeavoi-aioli
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Suolapedillä paahdetusta selleristä tulee todella maukasta. Resepti: Akseli Herlevi
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
- 1 (n. 500 g) juuriselleri
- karkeaa merisuolaa
- 50 g voita
- 2 dl Naughty BRGR Base aiolia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 dl Pirkka mantelilastuja
- 1/4 ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia951 kJ / 230 kcal
- Rasva22,9 g
- josta tyydyttynyttä4,4 g
- Hiilihydraatit3 g
- josta sokereita2,4 g
- Proteiini2 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pane juuriselleri uuninpellille leivinpaperin päälle reilulle suolapedille. Kypsennä selleriä 200-asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes se on pehmennyt sisältä. (Voit kokeilla kypsyyttä tikulla).
- Ruskista voi varovasti pienessä kattilassa kunnes se tuoksuu karamellisoituneelta ja siirrä syrjään jäähtymään.
- Sekoita kulhossa aioli, sitruunanmehu ja jäähtynyt ruskistettu voi.
- Ota selleri pois suolapediltä leikkuulaudalle ja kuori veitsellä. Pilko reiluiksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele ruohosipulilla ja mantelilastuilla. Tarjoa dipin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,3(23 arviota)
- yli 60 min4,4(26 arviota)
- alle 15 min4,5(44 arviota)
- yli 60 min4,6(60 arviota)
- yli 60 min4,1(10 arviota)
- alle 30 min3,4(14 arviota)
- alle 30 min4,2(14 arviota)
- yli 60 min4,4(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (2 arviota)