• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Värikäs couscous

Avocadosta, parsakaalista, punasipulista ja couscousista syntyy värikäs ja maukas lisäke esimerkiksi grilliruoalle.
Värikäs couscous
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 384 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 2 1/2dlcouscousia
    • 2 1/2dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 3-4(200 g)punasipulia
    • 2avokadoa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1(300 g)parsakaali
    • 2rklöljyä
    • 2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1tlpizzamaustetta

Valmistus

alle 30 min
  1. Käsittele ensin vihannekset. Kuori ja lohko punasipulit sekä avokadot. Kostuta avokadolohkot sitruunan mehulla. Viipaloi parsakaalin varsiosat ohuiksi viipaleiksi ja jaa kukinnot pieniin osiin.
  2. Kuumenna paistokasarissa tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Kaada joukkoon vesi. Lisää parsakaalit ja suola. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Kiehauta toisessa paistokasarissa tai laakeassa kattilassa vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Siirrä kasari pois levyltä ja sekoita veteen couscous. Anna turvota kannen alla pari minuuttia. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen öljyä, mustapippurirouhetta ja pizzamaustetta. Kuumenna 3 minuuttia sekoitellen. Kaada couscousin joukkoon vihannekset ja sekoita kevyesti. Asettele päälle avokadot. Tarjoa grilliruoan kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 384 kcal1 610 kJ
  • Proteiinia10,8 g
  • Hiilihydraatteja37,2 g
  • Rasvaa20,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille