Baba ganoush
Baba ganoush on munakoisotahna, joka maistuu dippinä tai levitteenä.
6 annosta30 - 60 min105 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1(n. 400 g)munakoiso
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklsitruunanmehua
- 1rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1/2-3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2dlpersiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise munakoiso pitkittäin. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmennyt. (Voit myös grillata munakoisot pehmeiksi.) Lusikoi munakoison sisus kulhoon tai irrota kuori munakoisosta vetämällä. Soseuta munakoiso.
- Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Yhdistä kaikki tahnan ainekset keskenään. Tarjoa vaalean leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 105 kcal439 kJ
- Proteiinia 1,81 g
- Hiilihydraatteja3,62 g
- Rasvaa9,21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Itämaisista kaupoista saa kypsennettyä munakoisoa valmiina säilykkeenä, nopeuttaa kokkaamista ja hyvää tuli!
Herkullista 😋
Aika ihmeuuni saa olla että tuossa ajassa 225 tulee valmista.
Uuno, ikävä kuulla että munakoiso ei ole pehmentynyt ohjeistussa ajassa. Uunit ovat erilaisia ja sen vuoksi munakoisoa kannattaa tarkkailla paiston aikana. Tarvittaessa munakoisoa voi pitää pidemmän aikaa uunissa.
Ihan älyttömän hyvää! https://vegereseptitestaaja.wordpress.com/2017/02/02/baba-ganoush-ja-munakoisonyytit/