Punajuurihummusbowl
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
Paahdetut juurekset | |
---|---|
400 g | juuriselleriä tai |
1 kg | punajuuria tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
Punajuurihummus | |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
250 g | paahdettuja punajuuria tai |
1 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
2 rkl | tahinia tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
n. 1 rkl | vettä tai |
1/2 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
100 g | lehtikaalia tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 rkl | rypsiöljyä tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 dl | tai |
lehtipersiljaa tai korianteria tai | |
Uppomunat | |
2 l | vettä tai |
1 dl | väkiviinaetikkaa tai |
4 | kananmunaa tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | tai |
Ravintosisältö
Energia | 190 kJ / 45 kcal |
Rasva | 2,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 3,2 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Kuori ja leikkaa juuriselleri noin sentin paksuisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen peltiä. Pyörittele ensin sellerit öljyssä ja sitten punajuuret.
Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sellerit sivuun ja jatka punajuurien paahtamista vielä noin 10 minuuttia.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa puolet paahdetuista punajuurista (noin 250 g) kikherneiden kanssa kulhoon. Lisää muut hummuksen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna hummuksen jäähtyä ja makujen tasoittua jääkaapissa.
Huuhdo lehtikaalit ja poista niistä paksuimmat lehtiruodit. Revi lehtikaali reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää lehtikaalien joukkoon sitruunanmehu, rypsiöljy, suola ja pippuri. Puristele lehtikaalia käsin, jotta sen rakenne pehmenee hiukan.
Kuumenna vesi poreilevaksi laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon etikka. Riko yksi kananmuna kerrallaan kahvikuppiin. Tee poreilevaan veteen pyörre kauhan avulla ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia 40 sekuntia. Nosta muna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat uppomunista kiinteämmät, jatka kypsentämistä vielä noin 20 sekuntia.
Lusikoi annoskulhoihin hummusta, lisää omiksi sektoreikseen juuriselleriä, punajuurta ja lehtikaalia. Nosta päälle uppomuna. Ripottele pinnalle suolaa ja savupaprikajauhetta. Viimeistele annos rouhituilla manteleilla sekä lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomuHinta 2,85/kpl7,13/l
- Urtekram tahini seesamtahna 350g luomuHinta 5,65/kpl16,14/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Plussa-etu −15 %Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl3,62/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl
- Pirkka juustokumina 23g jauhettuHinta 0,85/kpl36,96/kg
- Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Pirkka savupaprika 25g jauhettuHinta 0,95/kpl38,00/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,19/kpl1,89/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Filos tahini seesamitahna 300gHinta 5,19/kpl17,30/kg