Punajuurihummusbowl Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurihummusbowl

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Punajuurihummusbowlissa kootaan pinkin hummuksen pinnalle paahdettuja juureksia ja sitruunaista lehtikaalta. Uppomuna viimeistelee ruokaisan kulhon.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta

Paahdetut juurekset

400 g
 
juuriselleriä
tai
1 kg
 
punajuuria
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai

Punajuurihummus

1 tlk (380 g/230 g)
 
tai
250 g
 
paahdettuja punajuuria
tai
1 rkl
 
rypsi- tai oliiviöljyä
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
2 rkl
 
tahinia
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
n. 1 rkl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

100 g
 
lehtikaalia
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 dl
 
tai
 
lehtipersiljaa tai korianteria
tai

Uppomunat

2 l
 
vettä
tai
1 dl
 
väkiviinaetikkaa
tai
4
 
kananmunaa
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
tai

Ravintosisältö

Energia
190 kJ / 45 kcal
Rasva
2,4 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
3,2 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori ja leikkaa juuriselleri noin sentin paksuisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.

Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen peltiä. Pyörittele ensin sellerit öljyssä ja sitten punajuuret.

Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sellerit sivuun ja jatka punajuurien paahtamista vielä noin 10 minuuttia.

Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa puolet paahdetuista punajuurista (noin 250 g) kikherneiden kanssa kulhoon. Lisää muut hummuksen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna hummuksen jäähtyä ja makujen tasoittua jääkaapissa.

Huuhdo lehtikaalit ja poista niistä paksuimmat lehtiruodit. Revi lehtikaali reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää lehtikaalien joukkoon sitruunanmehu, rypsiöljy, suola ja pippuri. Puristele lehtikaalia käsin, jotta sen rakenne pehmenee hiukan.

Kuumenna vesi poreilevaksi laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon etikka. Riko yksi kananmuna kerrallaan kahvikuppiin. Tee poreilevaan veteen pyörre kauhan avulla ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia 40 sekuntia. Nosta muna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat uppomunista kiinteämmät, jatka kypsentämistä vielä noin 20 sekuntia.

Lusikoi annoskulhoihin hummusta, lisää omiksi sektoreikseen juuriselleriä, punajuurta ja lehtikaalia. Nosta päälle uppomuna. Ripottele pinnalle suolaa ja savupaprikajauhetta. Viimeistele annos rouhituilla manteleilla sekä lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka kikherneet suolaliemessä 380g/230g
    Hinta 1,09/kpl
    4,74/kg
  • Al'Fez Natural Tahini 160g
    Hinta 4,09/kpl
    25,56/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka juustokumina 23g jauhettu
    Hinta 0,85/kpl
    36,96/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    Hinta 2,99/kpl
    29,90/kg
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
  • Pirkka savupaprika 25g jauhettu
    Hinta 0,95/kpl
    38,00/kg
  • Selleri pakattu