Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
PunajuurihummusbowlTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurihummusbowl

Punajuurihummusbowlissa kootaan pinkin hummuksen pinnalle paahdettuja juureksia ja sitruunaista lehtikaalta. Uppomuna viimeistelee ruokaisan kulhon. Noin 2,40€/annos.*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Paahdetut juurekset

    • 400gjuuriselleriä
    • 1kgpunajuuria
    • 1rklrypsiöljyä

Punajuurihummus

    • 250gpaahdettuja punajuuria
    • 1rklrypsi- tai oliiviöljyä
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 2rkltahinia
    • 1rklsitruunanmehua
    • n. 1rklvettä
    • 1/2tljuustokuminaa
    • 1/4tlsuolaa

Lisäksi

Uppomunat

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja leikkaa juuriselleri noin sentin paksuisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
  2. Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen peltiä. Pyörittele ensin sellerit öljyssä ja sitten punajuuret.
  3. Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sellerit sivuun ja jatka punajuurien paahtamista vielä noin 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa puolet paahdetuista punajuurista (noin 250 g) kikherneiden kanssa kulhoon. Lisää muut hummuksen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna hummuksen jäähtyä ja makujen tasoittua jääkaapissa.
  5. Huuhdo lehtikaalit ja poista niistä paksuimmat lehtiruodit. Revi lehtikaali reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää lehtikaalien joukkoon sitruunanmehu, rypsiöljy, suola ja pippuri. Puristele lehtikaalia käsin, jotta sen rakenne pehmenee hiukan.
  6. Kuumenna vesi poreilevaksi laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon etikka. Riko yksi kananmuna kerrallaan kahvikuppiin. Tee poreilevaan veteen pyörre kauhan avulla ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia 40 sekuntia. Nosta muna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat uppomunista kiinteämmät, jatka kypsentämistä vielä noin 20 sekuntia.
  7. Lusikoi annoskulhoihin hummusta, lisää omiksi sektoreikseen juuriselleriä, punajuurta ja lehtikaalia. Nosta päälle uppomuna. Ripottele pinnalle suolaa ja savupaprikajauhetta. Viimeistele annos rouhituilla manteleilla sekä lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Punajuuri Suomi
    Punajuuri Suomi
    0,25/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen pesty punajuuri 1 kg 1lk
    Pirkka suomalainen pesty punajuuri 1 kg 1lk
    1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu suomalainen pesty punajuuri 2kg
    K-Menu suomalainen pesty punajuuri 2kg
    2,19/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl
    4,11/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl
    3,65/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99