Punajuurihummusbowl
Punajuurihummusbowlissa kootaan pinkin hummuksen pinnalle paahdettuja juureksia ja sitruunaista lehtikaalta. Uppomuna viimeistelee ruokaisan kulhon. Noin 2,40€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Paahdetut juurekset
- 400gjuuriselleriä
- 1kgpunajuuria
- 1rklrypsiöljyä
Punajuurihummus
- 1tlk(380 g /230 g)Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 250gpaahdettuja punajuuria
- 1rklrypsi- tai oliiviöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2rkltahinia
- 1rklsitruunanmehua
- n. 1rklvettä
- 1/2tljuustokuminaa
- 1/4tlsuolaa
Lisäksi
- 100glehtikaalia
- 1/2rklsitruunanmehua
- 1/2rklrypsiöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- lehtipersiljaa tai korianteria
Uppomunat
- 2lvettä
- 1dlväkiviinaetikkaa
- 4kananmunaa
- ripaussuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja leikkaa juuriselleri noin sentin paksuisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
- Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen peltiä. Pyörittele ensin sellerit öljyssä ja sitten punajuuret.
- Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sellerit sivuun ja jatka punajuurien paahtamista vielä noin 10 minuuttia.
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa puolet paahdetuista punajuurista (noin 250 g) kikherneiden kanssa kulhoon. Lisää muut hummuksen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna hummuksen jäähtyä ja makujen tasoittua jääkaapissa.
- Huuhdo lehtikaalit ja poista niistä paksuimmat lehtiruodit. Revi lehtikaali reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää lehtikaalien joukkoon sitruunanmehu, rypsiöljy, suola ja pippuri. Puristele lehtikaalia käsin, jotta sen rakenne pehmenee hiukan.
- Kuumenna vesi poreilevaksi laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon etikka. Riko yksi kananmuna kerrallaan kahvikuppiin. Tee poreilevaan veteen pyörre kauhan avulla ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia 40 sekuntia. Nosta muna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat uppomunista kiinteämmät, jatka kypsentämistä vielä noin 20 sekuntia.
- Lusikoi annoskulhoihin hummusta, lisää omiksi sektoreikseen juuriselleriä, punajuurta ja lehtikaalia. Nosta päälle uppomuna. Ripottele pinnalle suolaa ja savupaprikajauhetta. Viimeistele annos rouhituilla manteleilla sekä lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi