Hyppää sisältöön
Punajuurihummusbowl Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurihummusbowl

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Punajuurihummusbowlissa kootaan pinkin hummuksen pinnalle paahdettuja juureksia ja sitruunaista lehtikaalta. Uppomuna viimeistelee ruokaisan kulhon.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta

Paahdetut juurekset

  • 400 g juuriselleriä
  • 1 kg punajuuria
  • 1 rkl rypsiöljyä

Punajuurihummus

  • 1 tlk (380 g/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
  • 250 g paahdettuja punajuuria
  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • n. 1 rkl vettä
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 100 g lehtikaalia
  • 1/2 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 dl Pirkka Luomu kuorellisia manteleita
  • lehtipersiljaa tai korianteria

Uppomunat

Ravintosisältö

  • Energia
    190 kJ / 45 kcal
  • Rasva
    2,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,3 g
  • Hiilihydraatit
    3,2 g
  • josta sokereita
    2,5 g
  • Proteiini
    1,8 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja leikkaa juuriselleri noin sentin paksuisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
  2. Levitä juurekset leivinpaperin päälle pellille omille puolilleen peltiä. Pyörittele ensin sellerit öljyssä ja sitten punajuuret.
  3. Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta sellerit sivuun ja jatka punajuurien paahtamista vielä noin 10 minuuttia.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa puolet paahdetuista punajuurista (noin 250 g) kikherneiden kanssa kulhoon. Lisää muut hummuksen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna hummuksen jäähtyä ja makujen tasoittua jääkaapissa.
  5. Huuhdo lehtikaalit ja poista niistä paksuimmat lehtiruodit. Revi lehtikaali reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää lehtikaalien joukkoon sitruunanmehu, rypsiöljy, suola ja pippuri. Puristele lehtikaalia käsin, jotta sen rakenne pehmenee hiukan.
  6. Kuumenna vesi poreilevaksi laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon etikka. Riko yksi kananmuna kerrallaan kahvikuppiin. Tee poreilevaan veteen pyörre kauhan avulla ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia 40 sekuntia. Nosta muna reikäkauhalla vedestä. Jos haluat uppomunista kiinteämmät, jatka kypsentämistä vielä noin 20 sekuntia.
  7. Lusikoi annoskulhoihin hummusta, lisää omiksi sektoreikseen juuriselleriä, punajuurta ja lehtikaalia. Nosta päälle uppomuna. Ripottele pinnalle suolaa ja savupaprikajauhetta. Viimeistele annos rouhituilla manteleilla sekä lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (8 arviota)