Paahdettu valkosipuli-papudippi
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Pehmeän täyteläinen paputahna saa runsaasti makua paahdetusta valkosipulista. Dippaile sellaisenaan tai käytä leivän päällä ja ruoan kanssa hummuksen tapaan.
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
Paahdetut valkosipulit
- 2 (200 g) kokonaista valkosipulia
- 2 tl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- ripaus suolaa
Papudippi
- 2 tlk (á 380 g/230 g) Pirkka isoja valkoisia papuja suolaliemessä
- 1 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- 1 tl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 ps (120 g) Pirkka valkosipuli-persiljacrostinia
Ravintosisältö
- Energia1 954 kJ / 470 kcal
- Rasva28,7 g
- josta tyydyttynyttä4,4 g
- Hiilihydraatit35,2 g
- josta sokereita2,8 g
- Proteiini12,8 g
- Suola2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa kokonaisten valkosipulien kärjet pois ja kääräise ne folioon. Jätä leikkuupinta hieman näkyviin.
- Laita valkosipulit uunipellille tai uunivuokaan vierekkäin leikkuupinta ylöspäin. Valuta valkosipulien päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa.
- Paahda 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes valkosipuli on pehmeää ja väriltään kullanruskeaa.
- Pane valutetut ja huuhdellut pavut monitoimikoneeseen. Purista hieman jäähtyneiden valkosipulien pehmeä sisus joukkoon, mutta jätä muutama kokonainen valkosipulinkynsi koristeeksi. Soseuta tahnaksi ja ohenna oliiviöljyllä. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
- Lusikoi valmis dippi kulhoon ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Koristele paahdetuilla valkosipulinkynsillä sekä tuoreella timjamilla. Tarjoa esimerkiksi valkosipuli-persiljacrostinien kanssa.
Paahdetut valkosipulit
Papudippi
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,45/kpl14,50/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −38 %Pirkka isot valkoiset pavut suolaliemessä 380g/230gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka mustapippuri 75g kokonainenHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka Valkosipuli-persiljacrostini 120 gHinta 2,25/kpl18,75/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EVHinta 6,25/kpl25,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaHinta 3,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(109 arviota)
- alle 30 min4,4(25 arviota)
- Video30 - 60 min4,2(25 arviota)
- 30 - 60 min4,3(3 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(24 arviota)
- 30 - 60 min3,9(34 arviota)
- alle 15 min4,0(27 arviota)
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (10 arviota)