• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paahdettua broccoliinia, romesco-kastiketta ja valkosipulista ciabattaaReseptin takana bloggaaja

Paahdettua broccoliinia, romesco-kastiketta ja valkosipulista ciabattaa

Broccolini, eli varsiparsakaali on loppukesän rapea ja makeahko parsan sukuinen vihannes, jonka voi valmistaa myös grillissä. Hienon makuista broccoliinia ei tarvitse paljoa maustaa ja verrattuna kevätparsaan, se on kokonaan syötävä. www.beachhousekitchen.fi

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gbroccoliineja eli varsiparsikaalia
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1rklsitruunamehua
    • ripaus suolaa ja mustapippuria

Romesco-kastike

    • 3tomaattia
    • 1paprika
    • 1dlkuorittuja manteleita
    • 1paahtoleivän siivu
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1Pirkka mieto punainen chili
    • 1 1/2rklvalkoviinietikkaa
    • 1tlsokeria
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

Lisäksi

    • maalaisleipää (esim. Pirkka Ciabatta)
    • 2valkosipulinkynttä murskattuna
    • 1-2rklöljyä
    • 1dlherneitä
    • 2rklmurskattuja manteleita
    • 1ohuiksi siivuiksi siivutettu punasipuli
    • yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Tee ensin romesco-kastike. Puolita tomaatit ja paprika. Poista kannat ja paprikasta myös siemenet. Nosta tomaatit leikkauspinta ja paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leivinpaperin toiselle reunalle mantelit ja paahtoleipä.
  2. Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, noin 5 minuuttia, kunnes leipä ja mantelit ovat paahtuneet. Siirrä mantelit ja leipä lautaselle odottamaan. Jatka tomaattien ja paprikan paahtamista vielä 8-10 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä haaleiksi.
  3. Hienonna mantelit ja paahtoleipä monitoimikoneessa. Hienonna valkosipuli ja chili (poista siemenet halutessasi). Lisää ne ja loput ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta manteliseokseen. Soseuta tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.
  4. Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  5. Paista ciabatta ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja viipaloi. Paista siivut kauniin ruskeiksi öljyssä, jossa myös murskatut valkosipulinkynnet.
  6. Levitä broccoliinit uunipellille, lisää päälle tasaisesti öljy, suola ja mustapippuri. Paahda 220-asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan.
  7. Tarjoile broccoliinit valkosipulileivän ja romesco-kastikkeen kanssa. Viimeistele mantelimurskalla, sipulisiivuilla, herneillä ja yrteillä.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua