• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Romesco-kastike

Katalonialainen romesco-kastike saa täyteläisen makunsa paahdetusta tomaatista, paprikasta ja manteleista. Se sopii hyvin grillatun lihan tai broilerin kastikkeeksi. Noin 4,9€/annos.
Romesco-kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 154 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puolita tomaatit ja paprika. Poista kannat ja paprikasta myös siemenet. Nosta tomaatit leikkauspinta ja paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leivinpaperin toiselle reunalle mantelit ja paahtoleipä.
  2. Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, noin 5 minuuttia, kunnes leipä ja mantelit ovat paahtuneet. Siirrä mantelit ja leipä lautaselle odottamaan. Jatka tomaattien ja paprikan paahtamista vielä 8-10 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä haaleiksi.
  3. Hienonna mantelit ja paahtoleipä monitoimikoneessa. Hienonna valkosipuli ja chili (poista siemenet halutessasi). Lisää ne ja loput ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta manteliseokseen. Soseuta tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.
  4. Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa grillatun lihan tai broilerin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 154 kcal645 kJ
  • Proteiinia3,74 g
  • Hiilihydraatteja7,23 g
  • Rasvaa12,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua