Romesco-kastike
Katalonialainen romesco-kastike saa täyteläisen makunsa paahdetusta tomaatista, paprikasta ja manteleista. Se sopii hyvin grillatun lihan tai broilerin kastikkeeksi. Noin 4,9€/annos.
6 annosta30 - 60 min154 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 2-3(250 g)tomaattia
- 1(200 g)punainen paprika
- 1viipalepaahtoleipää
- 3valkosipulinkynttä
- 1 1/2rklpuna- tai valkoviinietikkaa
- 1tlsokeria
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Puolita tomaatit ja paprika. Poista kannat ja paprikasta myös siemenet. Nosta tomaatit leikkauspinta ja paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leivinpaperin toiselle reunalle mantelit ja paahtoleipä.
- Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, noin 5 minuuttia, kunnes leipä ja mantelit ovat paahtuneet. Siirrä mantelit ja leipä lautaselle odottamaan. Jatka tomaattien ja paprikan paahtamista vielä 8-10 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä haaleiksi.
- Hienonna mantelit ja paahtoleipä monitoimikoneessa. Hienonna valkosipuli ja chili (poista siemenet halutessasi). Lisää ne ja loput ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta manteliseokseen. Soseuta tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.
- Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa grillatun lihan tai broilerin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 154 kcal645 kJ
- Proteiinia 3,74 g
- Hiilihydraatteja7,23 g
- Rasvaa12,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi