• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtopaistia ja peruna-vuohenjuustogratiinia

Paahtopaistia ja peruna-vuohenjuustogratiinia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 6 annosta
  • yli 60 min
  • 116 kcal / 100 g

Ainekset

n. 6 annosta

Perunagratiini

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Ruskista liha öljyssä pannulla joka puolelta kauniin väriseksi.
  2. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55 astetta (paisti jää sisältä roseeksi) tai 60-65 astetta (paisti on täysin kypsää) eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
  3. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit monitoimikoneen ohuimmalla leikkuuterällä sekä hienonna rucola. Levitä perunat, sipulit ja puolet rucolasta kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja pippuria. Kaada ruokakerma vuokaan ja paista perunoita 200 asteessa noin 50 minuuttia.
  4. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä viipaleet perunoiden päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja juusto on saanut hieman väriä. Koristele pinta rucolalla. Tarjoa paahtopaistin ja perunoiden kanssa marjahyytelöä ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 116 kcal484 kJ
  • Proteiinia10,5 g
  • Hiilihydraatteja5,48 g
  • Rasvaa5,55 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille