• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtopaisti, duchesseperunasose ja minttuporkkanat

Paahtopaisti, duchesseperunasose ja minttuporkkanat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 98,8 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1(n. 1,2 kg)HK pippurinen naudan paahtopaisti

Duchesseperunasose

Minttuporkkanat

Valmistus

yli 60 min
  1. Kypsennä paahtopaisti pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi vetäytynyt paisti ja pane tarjolle.
  2. Kuori perunat, lohko ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Valuta perunat, mutta säästä keitinliemi. Soseuta perunat ja voi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon muna. Ohenna sosetta hieman keitinliemellä, jotta saat soseesta pursotettavan. Mausta suolalla ja halutessasi muskottipähkinällä.
  3. Pursota soseesta pyöreitä kiekuroita leivinpaperin päälle pellille. Gratinoi niitä grillivastusten alla 225 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta perunat lastalla tarjoiluvadille tai suoraan lautasille. Voit pursottaa perunasoseen myös suoraan uuninkestävään vuokaan tai vadille ja gratinoida siinä.
  4. Kuori ja leikkaa porkkanat noin sentin paksuisiksi vinoviipaleiksi. Keitä porkkanoita vähässä, suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Valuta porkkanat ja sekoita joukkoon öljy sekä minttu. Tarjoa lisäksi marjahyytelöä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 98,8 kcal414 kJ
  • Proteiinia10,7 g
  • Hiilihydraatteja5,66 g
  • Rasvaa3,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille