• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttilohta ja uunijuureksia

Uunilohi maustetaan purjolla ja salvialla. Se nautitaan marinoitujen uunijuuresten kanssa.
Yrttilohta ja uunijuureksia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 119 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Uunijuurekset

Marinadi

    • 3rklrypsiöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2tlsuolaa
    • 1rklkuivattua rosmariinia
    • 1tlmustapippuria
    • 3valkosipulinkynttä hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita uunijuuresten marinadin ainekset kookkaassa kulhossa. Pese perunat harjalla, kuivaa papereilla ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita perunat heti marinadiin, etteivät ne tummu. Kuori juurekset ja punasipulit. Leikkaa palsternakka ja punasipulit lohkoiksi, porkkanat ja selleri noin sentin viipaleiksi. Sekoita marinadin joukkoon.
  2. Ripottele lohifileille mustapippuria. Huuhtele, halkaise ja suikaloi purjo. Kuullota purjo pehmeäksi pannulla margariinissa. Anna hiukan jäähtyä ja sekoita joukkoon salviatahna. Levitä purjotäyte toisen fileen lihapuolelle ja peitä toisella fileellä.
  3. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Levitä uunijuurekset uunipannulle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kasvisten pinta on hiukan kuivunut. Laske lämpö 200 asteeseen.
  4. Siirrä kasviksia pannun reunoille ja nosta kala pannulle. Jatka kypsennystä vielä noin 30 minuuttia. Poista päällimmäisen fileen nahka ja koristele filee ruohosipulilla. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 119 kcal499 kJ
  • Proteiinia7,72 g
  • Hiilihydraatteja5,46 g
  • Rasvaa7,42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille