Paahtovanukas eli crème caramel Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahtovanukas eli crème caramel

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Paahto vanukas eli Creme Caramel on ranskalainen jälkiruokaklassikko, jossa yhdistyvät vaniljainen vanukas ja karamellimaiseksi paahdettu sokerisiirappi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
3 dl
 
Pirkka täysmaitojuomaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1
 
vaniljatanko
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
3
 
tai

Vuoan reunoille

1 dl
 
sokeria
tai
5 rkl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
724 kJ / 174 kcal
Rasva
9,7 g
josta tyydyttynyttä
5,9 g
Hiilihydraatit
18,2 g
josta sokereita
18,2 g
Proteiini
3,7 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa sokeri ja 2 rkl vettä kattilaan. Keitä 5–7 minuuttia tai kunnes sokeri ruskistuu vaahterasiirapin väriseksi. Älä polta sokeria liian tummaksi. Ota kattila sivuun, lisää 3 rkl vettä ja anna kuplia liedellä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Käytä patakinnasta, jotta et polta käsiäsi.

Lusikoi sokeriliemi pienten annosvuokien (n. 2 dl) pohjille. Ole varovainen, sillä sokeri on todella kuumaa.

Mittaa maito, kerma ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja ota vaniljatanko pois.

Riko kananmunien rakenne kuumaa kestävässä kulhossa kierrevatkaimella ja sekoita sokerin kanssa, älä kuitenkaan vaahdota. Kaada joukkoon kuuma maitoseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jaa seos vuokiin.

Peitä vuoat tiiviisti alumiinifoliolla. Nosta vuoat isompaan tasapohjaiseen vuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä noin vuokien puoliväliin saakka. Turvallisuussyistä vuoka kannattaa nostaa uuniin syvän uunipellin kanssa.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Nosta vuoat varovasti kuumasta vesihauteesta. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä. Jäähdytä vanukkaat jääkaapissa aivan kylmiksi, kunnes ne ovat hyytyneet, mielellään yön yli.

Irrota vanukas ohutteräisellä veitsellä vuoan reunasta ja kumoa varovasti lautaselle.

Vinkki! Voit käyttää vanukkaaseen myös 2 kananmunaa ja 2 keltuaista, tällöin vanukkaasta tulee hieman sileämpi ja pehmeämpi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen laktoositon maitojuoma 3 % 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka maitojuoma 3% 1l laktoositon UHT
    Hinta 1,95/kpl
    1,95/l
  • Valio Eila laktoositon maitojuoma 3% 1l
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/l
  • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/l
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
    Hinta 2,59/kpl
    5,91/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Hinta 3,59/kpl
    6,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (21 arviota)

  • Marikah75
    7 kuukautta sitten
    4. kohdassa sanotaan, että sekoita sokerin kanssa. Tarkoittaako se kuumennettua sokeria vai lisätäänkö sokeria erikseen vielä kermaseokseen, kun se jäi vähän arvoitukseksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Marikah75, kohdassa 4. sekoitetaan kananmunien joukkoon 3/4 dl sokeria.