Paahtovanukas eli crème caramel
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Paahto vanukas eli Creme Caramel on ranskalainen jälkiruokaklassikko, jossa yhdistyvät vaniljainen vanukas ja karamellimaiseksi paahdettu sokerisiirappi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
3 dl | Pirkka täysmaitojuomaa tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 | vaniljatanko tai |
3/4 dl | sokeria tai |
3 | tai |
Vuoan reunoille | |
---|---|
1 dl | sokeria tai |
5 rkl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 724 kJ / 174 kcal |
Rasva | 9,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5,9 g |
Hiilihydraatit | 18,2 g |
josta sokereita | 18,2 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa sokeri ja 2 rkl vettä kattilaan. Keitä 5–7 minuuttia tai kunnes sokeri ruskistuu vaahterasiirapin väriseksi. Älä polta sokeria liian tummaksi. Ota kattila sivuun, lisää 3 rkl vettä ja anna kuplia liedellä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Käytä patakinnasta, jotta et polta käsiäsi.
Lusikoi sokeriliemi pienten annosvuokien (n. 2 dl) pohjille. Ole varovainen, sillä sokeri on todella kuumaa.
Mittaa maito, kerma ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja ota vaniljatanko pois.
Riko kananmunien rakenne kuumaa kestävässä kulhossa kierrevatkaimella ja sekoita sokerin kanssa, älä kuitenkaan vaahdota. Kaada joukkoon kuuma maitoseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jaa seos vuokiin.
Peitä vuoat tiiviisti alumiinifoliolla. Nosta vuoat isompaan tasapohjaiseen vuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä noin vuokien puoliväliin saakka. Turvallisuussyistä vuoka kannattaa nostaa uuniin syvän uunipellin kanssa.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Nosta vuoat varovasti kuumasta vesihauteesta. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä. Jäähdytä vanukkaat jääkaapissa aivan kylmiksi, kunnes ne ovat hyytyneet, mielellään yön yli.
Irrota vanukas ohutteräisellä veitsellä vuoan reunasta ja kumoa varovasti lautaselle.
Vinkki! Voit käyttää vanukkaaseen myös 2 kananmunaa ja 2 keltuaista, tällöin vanukkaasta tulee hieman sileämpi ja pehmeämpi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen laktoositon maitojuoma 3 % 1lHinta 1,49/kpl1,49/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dlHinta 1,19/kpl5,95/l
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Valio Eila laktoositon maitojuoma 3% 1lHinta 2,39/kpl2,39/l
- Pirkka maitojuoma 3% 1l laktoositon UHTHinta 1,95/kpl1,95/l
- Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositonHinta 1,65/kpl8,25/l
- Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dlHinta 2,95/kpl5,90/l
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(271 arviota)
- yli 60 min4,7(79 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- alle 30 min4,5(11 arviota)
- yli 60 min3,9(288 arviota)
- yli 60 min3,9(48 arviota)
- yli 60 min4,0(97 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (21 arviota)
- Marikah751 vuosi sitten4. kohdassa sanotaan, että sekoita sokerin kanssa. Tarkoittaako se kuumennettua sokeria vai lisätäänkö sokeria erikseen vielä kermaseokseen, kun se jäi vähän arvoitukseksi?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMarikah75, kohdassa 4. sekoitetaan kananmunien joukkoon 3/4 dl sokeria.