Pääsiäislohi
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kun kypsennät uunilohen 150-asteessa, se pysyy mehevänä sisältä. Pääsiäislohessa maistuvat hunajadijon, sitrukset ja täyteläinen crème fraîche -kastike.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
n. 800 g | lohifileetä tai |
n. 1 1/2 tl | suolaa tai |
1/4 dl | tai |
1/2 | sitruunaa tai |
1/2–1 | limettiä tai |
1/2 pientä | tai |
miniversoja tai | |
Kalan kastike | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
1 rkl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 655 kJ / 157 kcal |
Rasva | 10,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 2,7 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 12 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolaantua noin 15 minuuttia ennen paistamista.
Nosta lohi uunivuokaan. Sivele kalan pintaan sinappia. Viipaloi hyvin pestyt sitrukset ja asettele ne kalan pinnalle.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi saa jäädä keskeltä meheväksi, 45–50 asteiseksi. Lohi kypsyy pari astetta vielä uunista ottamisen jälkeen. Jos haluat kypsemmän lohen jatka paistamista tarvittaessa vielä hetki.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan kanssa. Koristele lohen pinta versoilla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Pirkka verigreippi luomu kgHinta n. 1,22/kpl3,49/kg
- Mimis versoseos 70g SuomiHinta 3,29/kpl47,00/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,95/kpl9,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositonHinta 1,25/kpl6,94/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
- alle 15 min3,6(50 arviota)
- 30 - 60 min3,7(86 arviota)
- 30 - 60 min3,5(17 arviota)
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
- 30 - 60 min4,5(79 arviota)
- 30 - 60 min4,2(68 arviota)
- 30 - 60 min3,8(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (100 arviota)
- Tapio1 vuosi sittenOlen tehnyt tätä nyt neljästi, viides on parhaillaan uunissa, ja aina on ollut erinomaista ja mehevää. Käytän kirjolohta ja pidän uunissa hieman ohjetta pitempään, mutta sitrukset ovat estäneet kalan kuivuminen.
- Nm1 vuosi sittenSuosittelen käyttämään hunaja-dijon sinappia tuon alkuperäisen tilalla jos maistuu oudolle, ja lisäksi meillä tykätään enemmän kevyemmästä kermaviili-Dijon kastikkeesta mutta muuten hyvä. Paistoaikaa ja asteita myös pienemmämme koska kuiva lohi on kurjan makuista.
- I_S3 vuotta sittenOuto maku tuli, en suosittele