Pääsiäislohi
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kun kypsennät uunilohen 150-asteessa, se pysyy mehevänä sisältä. Pääsiäislohessa maistuvat hunajadijon, sitrukset ja täyteläinen crème fraîche -kastike.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
1 (n. 800 g) | Pirkka lohifilee ASC tai |
n. 1 1/2 tl | suolaa tai |
1/4 dl | tai |
1/2 | sitruunaa tai |
1/2–1 | limettiä tai |
1/2 pientä | tai |
miniversoja tai | |
Kalan kastike | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
1 rkl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 775 kJ / 187 kcal |
Rasva | 14 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 2,7 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 12,2 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolaantua noin 15 minuuttia ennen paistamista.
Nosta lohi uunivuokaan. Sivele kalan pintaan sinappia. Viipaloi hyvin pestyt sitrukset ja asettele ne kalan pinnalle.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi saa jäädä keskeltä meheväksi, 45–50 asteiseksi. Lohi kypsyy pari astetta vielä uunista ottamisen jälkeen. Jos haluat kypsemmän lohen jatka paistamista tarvittaessa vielä hetki.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan kanssa. Koristele lohen pinta versoilla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Mimis versoseos 70g SuomiHinta 2,99/kpl42,71/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(15 arviota)
- 30 - 60 min3,8(71 arviota)
- 30 - 60 min4,0(110 arviota)
- 30 - 60 min3,4(82 arviota)
- 30 - 60 min4,0(479 arviota)
- 30 - 60 min3,8(11 arviota)
- yli 60 min4,2(89 arviota)
- 30 - 60 min4,8(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (97 arviota)
- Nm5 kuukautta sittenSuosittelen käyttämään hunaja-dijon sinappia tuon alkuperäisen tilalla jos maistuu oudolle, ja lisäksi meillä tykätään enemmän kevyemmästä kermaviili-Dijon kastikkeesta mutta muuten hyvä. Paistoaikaa ja asteita myös pienemmämme koska kuiva lohi on kurjan makuista.
- I_S2 vuotta sittenOuto maku tuli, en suosittele