PääsiäislohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäislohi

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kun kypsennät uunilohen 150-asteessa, se pysyy mehevänä sisältä. Pääsiäislohessa maistuvat hunajadijon, sitrukset ja täyteläinen crème fraîche -kastike.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
1 (n. 800 g)
 
Pirkka lohifilee ASC
tai
n. 1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 dl
 
tai
1/2
 
sitruunaa
tai
1/2–1
 
limettiä
tai
1/2 pientä
 
tai
 
miniversoja
tai

Kalan kastike

1 prk (200 g)
 
tai
1 rkl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
775 kJ / 187 kcal
Rasva
14 g
josta tyydyttynyttä
2,9 g
Hiilihydraatit
2,7 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
12,2 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolaantua noin 15 minuuttia ennen paistamista.

Nosta lohi uunivuokaan. Sivele kalan pintaan sinappia. Viipaloi hyvin pestyt sitrukset ja asettele ne kalan pinnalle.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi saa jäädä keskeltä meheväksi, 45–50 asteiseksi. Lohi kypsyy pari astetta vielä uunista ottamisen jälkeen. Jos haluat kypsemmän lohen jatka paistamista tarvittaessa vielä hetki.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan kanssa. Koristele lohen pinta versoilla ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Lime
    Hinta n. 0,32/kpl
    3,99/kg
  • Mimis versoseos 70g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    42,71/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Maille Dijon sinappi 230g hunaja
    Hinta 3,29/kpl
    14,30/kg
  • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,51/kpl
    2,69/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
  • Maille Dijon Originale sinappi 215 g
    Hinta 3,09/kpl
    14,37/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    6,60/kg
  • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (97 arviota)

  • Nm
    5 kuukautta sitten
    Suosittelen käyttämään hunaja-dijon sinappia tuon alkuperäisen tilalla jos maistuu oudolle, ja lisäksi meillä tykätään enemmän kevyemmästä kermaviili-Dijon kastikkeesta mutta muuten hyvä. Paistoaikaa ja asteita myös pienemmämme koska kuiva lohi on kurjan makuista.
  • I_S
    2 vuotta sitten
    Outo maku tuli, en suosittele