Pääsiäislohi
Kun kypsennät uunilohen 150-asteessa, se pysyy mehevänä sisältä. Pääsiäislohessa maistuvat hunajadijon, sitrukset ja täyteläinen crème fraîche -kastike. Noin 4,50€/annos.*
- 4-6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1(n. 800 g)Pirkka lohifilee ASC
- n. 1 1/2tlsuolaa
- 1/2sitruunaa
- 1/2-1limettiä
- 1/2pientäverigreippiä
- miniversoja
Kalan kastike
- 1prk(200 g)Arla Lempi crème fraîchea
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolaantua noin 15 minuuttia ennen paistamista.
- Nosta lohi uunivuokaan. Sivele kalan pintaan sinappia. Viipaloi hyvin pestyt sitrukset ja asettele ne kalan pinnalle.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi saa jäädä keskeltä meheväksi, 45-50 asteiseksi. Lohi kypsyy pari astetta vielä uunista ottamisen jälkeen. Jos haluat kypsemmän lohen jatka paistamista tarvittaessa vielä hetki.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan kanssa. Koristele lohen pinta versoilla ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi