Hyppää sisältöön
PääsiäislohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäislohi

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kun kypsennät uunilohen 150-asteessa, se pysyy mehevänä sisältä. Pääsiäislohessa maistuvat hunajadijon, sitrukset ja täyteläinen crème fraîche -kastike.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
n. 800 g
 
lohifileetä
tai
n. 1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 dl
 
tai
1/2
 
sitruunaa
tai
1/2–1
 
limettiä
tai
1/2 pientä
 
tai
 
miniversoja
tai

Kalan kastike

1 prk (200 g)
 
tai
1 rkl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
655 kJ / 157 kcal
Rasva
10,7 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
2,7 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
12 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Ripottele suola kalan pinnalle ja anna suolaantua noin 15 minuuttia ennen paistamista.
Nosta lohi uunivuokaan. Sivele kalan pintaan sinappia. Viipaloi hyvin pestyt sitrukset ja asettele ne kalan pinnalle.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi saa jäädä keskeltä meheväksi, 45–50 asteiseksi. Lohi kypsyy pari astetta vielä uunista ottamisen jälkeen. Jos haluat kypsemmän lohen jatka paistamista tarvittaessa vielä hetki.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan kanssa. Koristele lohen pinta versoilla ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Maille Dijon sinappi 230g hunaja
    Hinta 3,29/kpl
    14,30/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,32/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka verigreippi luomu kg
    Hinta n. 1,22/kpl
    3,49/kg
  • Mimis versoseos 70g Suomi
    Hinta 3,29/kpl
    47,00/kg
  • Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositon
    Hinta 1,95/kpl
    9,75/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Auran sinappi 125g dijon
    Hinta 1,59/kpl
    12,72/kg
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    4,95/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
    Hinta 1,25/kpl
    6,94/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (100 arviota)

  • Tapio
    1 vuosi sitten
    Olen tehnyt tätä nyt neljästi, viides on parhaillaan uunissa, ja aina on ollut erinomaista ja mehevää. Käytän kirjolohta ja pidän uunissa hieman ohjetta pitempään, mutta sitrukset ovat estäneet kalan kuivuminen.
  • Nm
    1 vuosi sitten
    Suosittelen käyttämään hunaja-dijon sinappia tuon alkuperäisen tilalla jos maistuu oudolle, ja lisäksi meillä tykätään enemmän kevyemmästä kermaviili-Dijon kastikkeesta mutta muuten hyvä. Paistoaikaa ja asteita myös pienemmämme koska kuiva lohi on kurjan makuista.
  • I_S
    3 vuotta sitten
    Outo maku tuli, en suosittele