Pähkinä-raparperitorttu
Alkukesän pähkinä-raparperitorttu maistuu vaniljakastikeen ja kahvin kanssa.
12 annosta30 - 60 min370 kcal / annos (100g)
Ainekset
12 annosta
- n. 400graparperia
Taikina
- 2dlsokeria
- 1kananmuna
- 1prk(2 dl)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 4dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlruokasoodaa
Pähkinämuruseos
- 1dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsokeria
- 1tljauhettua inkivääriä
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka hasselpähkinöitä
Valmistus
30 - 60 min- Pese ja kuori raparperit. Tuoreita, ohutvartisia raparpereja ei tarvitse kuoria lainkaan. Leikkaa varret noin 1 cm:n paloiksi.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
- Levitä taikina voideltuun torttuvuokaan (Ø 30 cm). Ripottele pinnalle raparperit. Paista torttua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
- Sekoita monitoimikoneessa vehnäjauhot, sokeri, inkivääri ja rasva nopeasti sekaisin. Lisää hasselpähkinät ja sekoita vain hieman. Pähkinät saavat jäädä karkeaksi rouheeksi.
- Levitä pähkinäseos torttupohjalle nokareina. Paista uunin keskitasolla vielä noin 13 minuuttia. Tarjoa pähkinä-raparperitorttu jäähtyneenä vaniljakastikkeen ja kahvin kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 370 kcal1 550 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja37 g
- Rasvaa22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi