• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pähkinä-raparperitorttu

Pähkinä-raparperitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 370 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 annosta
    • n. 400graparperia

Taikina

Pähkinämuruseos

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja kuori raparperit. Tuoreita, ohutvartisia raparpereja ei tarvitse kuoria lainkaan. Leikkaa varret noin 1 cm:n paloiksi.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
  3. Levitä taikina voideltuun torttuvuokaan (Ø 30 cm). Ripottele pinnalle raparperit. Paista torttua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita monitoimikoneessa vehnäjauhot, sokeri, inkivääri ja rasva nopeasti sekaisin. Lisää hasselpähkinät ja sekoita vain hieman. Pähkinät saavat jäädä karkeaksi rouheeksi.
  5. Levitä pähkinäseos torttupohjalle nokareina. Paista uunin keskitasolla vielä noin 13 minuuttia. Tarjoa pähkinä-raparperitorttu jäähtyneenä vaniljakastikkeen ja kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6