Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Puolukkapiirakka, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkapiirakka, pellillinen

Puolukkapiirakassa maistuvat raikkaat puolukat ja rukiinen muruseos. Pellillinen piirakkaa valmistuu nopeasti ja riittää isommallekin joukolle.

Ainekset

24 palaa

Muruseos

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää kermaviili tai jogurtti, rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri.
  2. Valmista muruseos. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri ja ruisjauhot.
  3. Levitä taikina uunipannulle (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle marjat ja muruseos. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi. Tarjoa puolukkapiirakka vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille65 arvostelua
  • Niina6.10.2022

    Todella hyvä piirakka. Pinnalle tulevaan muruseoksen laitoin vain vehnäjauhoa ruisjauhon sijaan. Sitä piti laittaa vähän enemmän, että sai siitä murua. Piirakka pysyi monta päivää hyvänä, oikeastaan vain parani vanhetessaan. Jogurtti piti pohjan mehevänä.

  • Kimi3.3.2019

    Parasta puolukkapiirakkaa!