Vegaaninen mangojuustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen mangojuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vegaaninen mangojuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin avulla. Soijaton täyte tehdään kaurapohjaisista tuotteista.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
200 g
 
tai
75 g
 
tai

Täyte

1 tlk (2 dl)
 
Planti Creamy Dessert kauravispiä
tai
2 prk (à 150 g)
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
2 rkl
 
limetinmehua
tai
1 tl
 
limetinkuorta raastettuna
tai
1 tlk (400 ml)
 
tai
1 tlk (0,5 l)
 
tai
1 pkt (16 g)
 
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
882 kJ / 212 kcal
Rasva
14,1 g
josta tyydyttynyttä
7,5 g
Hiilihydraatit
19,3 g
josta sokereita
11,8 g
Proteiini
1,4 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu leivontamargariini. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 24 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-margariiniseos kevyesti vuoan pohjalle.
Vaahdota kauravispiä kylmänä noin 3 minuuttia. Sekoita maustamaton levite, sokeri, vaniljasokeri, limetinmehu ja -kuori keskenään erillisessä astiassa.
Lusikoi jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa kattilaan. Mittaa kattilaan 2 dl mangososetta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 3 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.
Sekoita kookos-mangoseos heti kuumana leviteseokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi kauravispi täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin noin tunniksi.
Kaada loppu mangosose kattilaan. Avaa tölkki, jotta saat kaiken mangososeen talteen. Sekoita mangososeeseen 1 pussi vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Kaada kiille kuumana kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Toimi tässäkin välissä nopeasti, jotta kiille ei ehdi hyytyä liikaa. Nosta kakku jääkaappiin vielä noin tunniksi. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka digestive 400g
    Hinta 1,69/kpl
    4,23/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 1,65/kpl
    3,30/kg
  • Oatly Oatspread 150g maustamaton
    Hinta 2,55/kpl
    17,00/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Lime
    Etuhinta n. 0,24/kpl
    2,99/kg
    norm. n. 0,40/kpl (4,99/kg)
  • Pirkka mangosose 0,5l
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/l
  • Dr.Oetker vegegel 16g
    Hinta 2,79/kpl
    174,38/kg
  • Pirkka karhunvatukka 125g
    Hinta 5,99/kpl
    47,92/kpl
  • McVitie's Digestive Maitosuklaa 300g
    Hinta 2,65/kpl
    8,83/kg
  • K-Menu Digestive keksi 400g
    Hinta 0,89/kpl
    2,23/kg
  • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/l
  • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Hinta 2,65/kpl
    5,30/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Spice Up Kookosmaito 400ml
    Hinta 2,45/kpl
    6,13/l
  • Biona Luomu kookosmaito 400ml
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/l
  • Pysyvästi edullinen
    Bonne Mangosose 100% 0,5l
    Hinta 2,85/kpl
    5,70/l
  • Bonne Mango-ananas-minttusose 0,5l
    Hinta 5,19/kpl
    10,38/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (482 arviota)

  • Sara
    9 kuukautta sitten
    Hyvin onnistui ensimmäistä kertaa tehdessä, kun noudatti ohjetta tarkasti. Rakenne samanlainen kuin tavallisessakin juustokakussa. Maku hyvä ja raikas, ei liian makea.
  • Keliaakikko
    1 vuosi sitten
    Resepti onnistuu helposti myös gluteenittomana, jos vaihtaa plantin kerman oddlygoodin easy whippingiin ja digestivet pirkan gluteenittomiin digestiveihin😊
  • Pääppä
    1 vuosi sitten
    Olen pakastanut tuon juustokakun ja oli aivan hyvää niin rakenteen kuin maunkin puolesta vielä sulattamisen jälkeenkin.
  • Pääppä
    1 vuosi sitten
    Selkeä resepti, jolla tällainen tumpelompikin leipuri onnistuu!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Mietiskelevä, kakkuun käytetään kookosmaidon jähmettynyt ja kiinteä osa. Mikäli kookospurkin pohjalle on jäänyt kirkas osa, sitä ei ole tarkoitus lisätä kattilaan.
  • Mietiskelevä
    2 vuotta sitten
    Siis mitä tarkoittaa kookosmaidon kiinteä osa. Eli laitanko koko tlk vai kuinkas paljon
  • Vegaanileipuri
    2 vuotta sitten
    Hei, voiko kakun tehdä valmiiksi jo tarjoilun edellisenä päivänä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Alex, tämä resepti ei valitettavasti ole gluteeniton.
  • Alex
    3 vuotta sitten
    Onko resepti myös gluteeniton? :)
  • Iippa
    3 vuotta sitten
    Hei, oliko tätä kokeiltu pakastaa? Etsinnässä olisi vegaaninen juustokakku, joka kestäisi pakastuksen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    lippa, kakkua ei valitettavasti ole kokeiltu pakastaa. Juustokakkujen rakenne kärsii aina hieman pakastamisesta, mutta tätä voit halutessasi tietenkin kokeilla. Kannattaa kokeilla sulattaa kakku hitaasti jääkaapissa ja nostaa pöytään jopa hieman kohmeisena.
  • Vieras
    3 vuotta sitten
    En ymmärrä. Kuinka vaikeaa on koekeittiön tietää mitä vaihtoehtoja voi käyttää. Useassa vastauksessa sanotaan, että tämä on testattu sillä ja sillä, mutta kai teillä on siellä ihmisiä, jotka tietävät voiko kookosmaidon korvata jollain muulla tai saako tästä gluteenittoman version. Ammattilaiset tietää nämä asiat, siksi on outoa, ettei vastauksissa ole ammattitaitoa mukana. Ei millään pahalla, mutta siltä tuo näyttää. Toisaalta moni juustokakkuja tehnyt tietää, että niitä voi soveltaa miten haluaa, kunhan ei-vegeversioissa on liivate mukana. Näissä kakuissa ei oikeastaan voi epäonnistua, paitsi lukemisen ymmärtämisessä. Tai jos teksti on epäselvää. Tuon Pirkka margariinin sijaan voisi reilusti mainita, että maidoton margariini esim. Pirkka leivontamargariini, vaikka kai jokainen vege-ihminen sen tietääkin, että maidotontahan sen pitää olla. Se on lukemisen ymmärtäminen vaikea laji, mutta toisaalta, kun ohjeissa pitää aina myydä bändiä, ei voida täysin avoimesti kertoa mikä margariini on vegeä ja mikä ei. Ennen oli helppoa, kun ei tarvinnut joka paikassa törmätä brändeihin ja tuotemerkkeihin.
  • vegaani
    4 vuotta sitten
    Kiitos, tämä on tosi hyvä ja helppo resepti! <3
  • "kakkumaakari"
    4 vuotta sitten
    Maistuuko kookos minkä verran? Puskeeko maku läpi? Millä voisi kookosmaidon korvata?
  • "kotikokki"
    4 vuotta sitten
    Pieleen meni. Reseptissä lukee 1tlk. (0,5l)mangososetta ja kuitenkin ohjeistus on, sekoita 2dl mangososetta sinne kattilaan. Näin tein ja huomasin että eipä riittänyt sosetta kiilteeseen. Että tuli vain täyte😠😡
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    "kotikokki", reseptiin tulee yhteensä 0,5l mangososetta. Tästä kaksi desilitraa käytetään täytteeseen ja loput noin kolme desilitraa kiilteseen.
  • Monica
    4 vuotta sitten
    Oli kyl hyvää ja raikas makuinen! Sekaaniystävätkin tykkäsi hirveästi!
  • puskista
    5 vuotta sitten
    Kyllä margariinia voi käyttää, jos se on maidoton (Flora)
  • valontuike
    5 vuotta sitten
    Tuli tosi hyvä ja onnistunut kakku! Korvasin limen sitruunalla ja kookosmaidon laittamalla vegegelin kanssa keitettävään osuuteen 1 dl Alpron soijavispiä kookoksen tilalle. Täytteen rakenteesta tuli juuri sopivan pehmeä ja kermainen, mutta tiivis. Ehdottomasti jatkoon tämä resepti! :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Leipuri, kakku säilyy jääkaapissa pari päivää.
  • Leipuri
    5 vuotta sitten
    Kuinka monta päivää kakku säilyy hyvänä jääkaapissa?
  • Juuli
    5 vuotta sitten
    Loistava kakku joka maistuu oikein hyvälle!!
  • Toinen pettynyt
    5 vuotta sitten
    Kakun rakenne on tässä reseptissä vähintäänkin outo. Tai sanotaanko, ei sellainen ihana kermaisen pehmeä, kuten liivatteella tehdyissä juustokakuissa yleensä. Maultaan melko tunkkainen myös, ei jatkoon. Kasassa pysyi mutta ei tätä kyllä voi herkulliseksi kehua.
  • Pettynyt
    5 vuotta sitten
    Mikähän meni pieleen kun tuli tosi tunkkaisen makuinen🤔 ohjeen mukaan tein mutta lopputulos oli maultaan ja väriltäänkin tunkkainen...
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Margariinilehmänmaidosta, reseptiin on käytetty Pirkka leivontamargariinia, joka on vegaaninen. Pirkka margariini ei sisällä maitoa tai muitakaan eläinperäisiä ainesosia.
  • Margariinilehmänmaidosta
    6 vuotta sitten
    Tämä ei kyllä ole vegaaninen juustokakku, kun pohjaan tulee margariinia. Nimeä kannattaa muokata.
  • TuskastunutLeipuri
    6 vuotta sitten
    Pystyisiköhän kauratuotteet korvaamaan vastaavilla soijatuotteilla? Pitäisi saada kakusta gluteeniton versio.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    TuskastunutLeipuri, voit halutessaan kokeilla reseptiä vaahtoutuvalla soijavispillä ja soijalevitteellä, mutta niiden rakenne voi poiketa kauratuotteista ja kakkua ole testattu niillä koekeittiöllämme.
  • Anni H
    6 vuotta sitten
    Tätä kakkua tarjoilin ylioppilasjuhlissani ja siitä tuli ehdoton hitti! Todella hyvää ja maittoi vieraille. Itse laittaisin keksipohjaan hieman enemmän margariinia, jotta kiinteytyisi paremmin. Minun täytteeni ei näyttänyt yhtä kuohkealta kuin videossa. Kerkesin jo säikähtää, kun täyte oli valmiina löysää, kuitenkin jähmettyi jääkaapissa normaalisti. :)
  • Kiinnostunut
    6 vuotta sitten
    Voiko käyttää muita soseita kuin mangoa?