Vegaaninen mangojuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Vegaaninen mangojuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin avulla. Soijaton täyte tehdään kaurapohjaisista tuotteista.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
200 g | tai |
75 g | tai |
Täyte | |
---|---|
1 tlk (2 dl) | Planti Creamy Dessert kauravispiä tai |
2 prk (à 150 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
2 rkl | limetinmehua tai |
1 tl | limetinkuorta raastettuna tai |
1 tlk (400 ml) | tai |
1 tlk (0,5 l) | tai |
1 pkt (16 g) | tai |
Lisäksi | |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 882 kJ / 212 kcal |
Rasva | 14,1 g |
josta tyydyttynyttä | 7,5 g |
Hiilihydraatit | 19,3 g |
josta sokereita | 11,8 g |
Proteiini | 1,4 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu leivontamargariini. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 24 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-margariiniseos kevyesti vuoan pohjalle.
Vaahdota kauravispiä kylmänä noin 3 minuuttia. Sekoita maustamaton levite, sokeri, vaniljasokeri, limetinmehu ja -kuori keskenään erillisessä astiassa.
Lusikoi jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa kattilaan. Mittaa kattilaan 2 dl mangososetta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 3 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.
Sekoita kookos-mangoseos heti kuumana leviteseokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi kauravispi täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin noin tunniksi.
Kaada loppu mangosose kattilaan. Avaa tölkki, jotta saat kaiken mangososeen talteen. Sekoita mangososeeseen 1 pussi vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Kaada kiille kuumana kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Toimi tässäkin välissä nopeasti, jotta kiille ei ehdi hyytyä liikaa. Nosta kakku jääkaappiin vielä noin tunniksi. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka digestive 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Oatly Oatspread 150g maustamatonHinta 2,55/kpl17,00/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- LimeEtuhinta n. 0,24/kpl2,99/kgnorm. n. 0,40/kpl (4,99/kg)
- Pirkka mangosose 0,5lHinta 1,75/kpl3,50/l
- Dr.Oetker vegegel 16gHinta 2,79/kpl174,38/kg
- Pirkka karhunvatukka 125gHinta 5,99/kpl47,92/kpl
- McVitie's Digestive Maitosuklaa 300gHinta 2,65/kpl8,83/kg
- K-Menu Digestive keksi 400gHinta 0,89/kpl2,23/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Spice Up Kookosmaito 400mlHinta 2,45/kpl6,13/l
- Biona Luomu kookosmaito 400mlHinta 3,29/kpl8,23/l
- Pysyvästi edullinenBonne Mangosose 100% 0,5lHinta 2,85/kpl5,70/l
- Bonne Mango-ananas-minttusose 0,5lHinta 5,19/kpl10,38/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(303 arviota)
- yli 60 min4,5(145 arviota)
- alle 15 min4,5(82 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
- yli 60 min4,1(183 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min4,5(26 arviota)
- yli 60 min4,2(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (482 arviota)
- Sara9 kuukautta sittenHyvin onnistui ensimmäistä kertaa tehdessä, kun noudatti ohjetta tarkasti. Rakenne samanlainen kuin tavallisessakin juustokakussa. Maku hyvä ja raikas, ei liian makea.
- Keliaakikko1 vuosi sittenResepti onnistuu helposti myös gluteenittomana, jos vaihtaa plantin kerman oddlygoodin easy whippingiin ja digestivet pirkan gluteenittomiin digestiveihin😊
- Pääppä1 vuosi sittenOlen pakastanut tuon juustokakun ja oli aivan hyvää niin rakenteen kuin maunkin puolesta vielä sulattamisen jälkeenkin.
- Pääppä1 vuosi sittenSelkeä resepti, jolla tällainen tumpelompikin leipuri onnistuu!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMietiskelevä, kakkuun käytetään kookosmaidon jähmettynyt ja kiinteä osa. Mikäli kookospurkin pohjalle on jäänyt kirkas osa, sitä ei ole tarkoitus lisätä kattilaan.
- Mietiskelevä2 vuotta sittenSiis mitä tarkoittaa kookosmaidon kiinteä osa. Eli laitanko koko tlk vai kuinkas paljon
- Vegaanileipuri2 vuotta sittenHei, voiko kakun tehdä valmiiksi jo tarjoilun edellisenä päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAlex, tämä resepti ei valitettavasti ole gluteeniton.
- Alex3 vuotta sittenOnko resepti myös gluteeniton? :)
- Iippa3 vuotta sittenHei, oliko tätä kokeiltu pakastaa? Etsinnässä olisi vegaaninen juustokakku, joka kestäisi pakastuksen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenlippa, kakkua ei valitettavasti ole kokeiltu pakastaa. Juustokakkujen rakenne kärsii aina hieman pakastamisesta, mutta tätä voit halutessasi tietenkin kokeilla. Kannattaa kokeilla sulattaa kakku hitaasti jääkaapissa ja nostaa pöytään jopa hieman kohmeisena.
- Vieras3 vuotta sittenEn ymmärrä. Kuinka vaikeaa on koekeittiön tietää mitä vaihtoehtoja voi käyttää. Useassa vastauksessa sanotaan, että tämä on testattu sillä ja sillä, mutta kai teillä on siellä ihmisiä, jotka tietävät voiko kookosmaidon korvata jollain muulla tai saako tästä gluteenittoman version. Ammattilaiset tietää nämä asiat, siksi on outoa, ettei vastauksissa ole ammattitaitoa mukana. Ei millään pahalla, mutta siltä tuo näyttää. Toisaalta moni juustokakkuja tehnyt tietää, että niitä voi soveltaa miten haluaa, kunhan ei-vegeversioissa on liivate mukana. Näissä kakuissa ei oikeastaan voi epäonnistua, paitsi lukemisen ymmärtämisessä. Tai jos teksti on epäselvää. Tuon Pirkka margariinin sijaan voisi reilusti mainita, että maidoton margariini esim. Pirkka leivontamargariini, vaikka kai jokainen vege-ihminen sen tietääkin, että maidotontahan sen pitää olla. Se on lukemisen ymmärtäminen vaikea laji, mutta toisaalta, kun ohjeissa pitää aina myydä bändiä, ei voida täysin avoimesti kertoa mikä margariini on vegeä ja mikä ei. Ennen oli helppoa, kun ei tarvinnut joka paikassa törmätä brändeihin ja tuotemerkkeihin.
- vegaani4 vuotta sittenKiitos, tämä on tosi hyvä ja helppo resepti! <3
- "kakkumaakari"4 vuotta sittenMaistuuko kookos minkä verran? Puskeeko maku läpi? Millä voisi kookosmaidon korvata?
- "kotikokki"4 vuotta sittenPieleen meni. Reseptissä lukee 1tlk. (0,5l)mangososetta ja kuitenkin ohjeistus on, sekoita 2dl mangososetta sinne kattilaan. Näin tein ja huomasin että eipä riittänyt sosetta kiilteeseen. Että tuli vain täyte😠😡
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sitten"kotikokki", reseptiin tulee yhteensä 0,5l mangososetta. Tästä kaksi desilitraa käytetään täytteeseen ja loput noin kolme desilitraa kiilteseen.
- Monica4 vuotta sittenOli kyl hyvää ja raikas makuinen! Sekaaniystävätkin tykkäsi hirveästi!
- puskista5 vuotta sittenKyllä margariinia voi käyttää, jos se on maidoton (Flora)
- valontuike5 vuotta sittenTuli tosi hyvä ja onnistunut kakku! Korvasin limen sitruunalla ja kookosmaidon laittamalla vegegelin kanssa keitettävään osuuteen 1 dl Alpron soijavispiä kookoksen tilalle. Täytteen rakenteesta tuli juuri sopivan pehmeä ja kermainen, mutta tiivis. Ehdottomasti jatkoon tämä resepti! :)
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri, kakku säilyy jääkaapissa pari päivää.
- Leipuri5 vuotta sittenKuinka monta päivää kakku säilyy hyvänä jääkaapissa?
- Juuli5 vuotta sittenLoistava kakku joka maistuu oikein hyvälle!!
- Toinen pettynyt5 vuotta sittenKakun rakenne on tässä reseptissä vähintäänkin outo. Tai sanotaanko, ei sellainen ihana kermaisen pehmeä, kuten liivatteella tehdyissä juustokakuissa yleensä. Maultaan melko tunkkainen myös, ei jatkoon. Kasassa pysyi mutta ei tätä kyllä voi herkulliseksi kehua.
- Pettynyt5 vuotta sittenMikähän meni pieleen kun tuli tosi tunkkaisen makuinen🤔 ohjeen mukaan tein mutta lopputulos oli maultaan ja väriltäänkin tunkkainen...
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMargariinilehmänmaidosta, reseptiin on käytetty Pirkka leivontamargariinia, joka on vegaaninen. Pirkka margariini ei sisällä maitoa tai muitakaan eläinperäisiä ainesosia.
- Margariinilehmänmaidosta6 vuotta sittenTämä ei kyllä ole vegaaninen juustokakku, kun pohjaan tulee margariinia. Nimeä kannattaa muokata.
- TuskastunutLeipuri6 vuotta sittenPystyisiköhän kauratuotteet korvaamaan vastaavilla soijatuotteilla? Pitäisi saada kakusta gluteeniton versio.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTuskastunutLeipuri, voit halutessaan kokeilla reseptiä vaahtoutuvalla soijavispillä ja soijalevitteellä, mutta niiden rakenne voi poiketa kauratuotteista ja kakkua ole testattu niillä koekeittiöllämme.
- Anni H6 vuotta sittenTätä kakkua tarjoilin ylioppilasjuhlissani ja siitä tuli ehdoton hitti! Todella hyvää ja maittoi vieraille. Itse laittaisin keksipohjaan hieman enemmän margariinia, jotta kiinteytyisi paremmin. Minun täytteeni ei näyttänyt yhtä kuohkealta kuin videossa. Kerkesin jo säikähtää, kun täyte oli valmiina löysää, kuitenkin jähmettyi jääkaapissa normaalisti. :)
- Kiinnostunut6 vuotta sittenVoiko käyttää muita soseita kuin mangoa?