• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vegaaninen mangojuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen mangojuustokakku

Vegaaninen mangojuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin avulla. Soijaton täyte tehdään kaurapohjaisista tuotteista. Noin 1,40€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Täyte

    • 1tlk(2 dl)Planti Creamy Dessert kauravispiä
    • 2prk(à 150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
    • 1dlsokeria
    • 2tlvaniljasokeria
    • 2rkllimetinmehua
    • 1tllimetinkuorta raastettuna
    • 1pkt(16 g)Dr. Oetker vegegeliä

Lisäksi

    • Pirkka karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu leivontamargariini. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 24 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-margariiniseos kevyesti vuoan pohjalle.
  2. Vaahdota kauravispiä kylmänä noin 3 minuuttia. Sekoita påMackan, sokeri, vaniljasokeri, limetinmehu ja -kuori keskenään erillisessä astiassa.
  3. Lusikoi jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa kattilaan. Mittaa kattilaan 2 dl mangososetta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 3 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.
  4. Sekoita kookos-mangoseos heti kuumana påMackan-seokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi kauravispi täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin noin tunniksi.
  5. Kaada loppu mangosose kattilaan. Avaa tölkki, jotta saat kaiken mangososeen talteen. Sekoita mangososeeseen 1 pussi vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Kaada kiille kuumana kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Toimi tässäkin välissä nopeasti, jotta kiille ei ehdi hyytyä liikaa. Nosta kakku jääkaappiin vielä noin tunniksi. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 58 arvostelua
  • JauhopeukaloEilen

    Ihana kakku, testailin jokunen viikko sitten ja totesin toimivaksi kevään juhlia ajatellen! Mango ja kookos loivat yhdessä maukkaan parin, johon limetti toi vielä oman twistinsä. Uusittu vegegel toimi myös loistavasti, eikä synnyttänyt edeltäjänsä tapaisia "limaklönttejä" täytteeseen. Lisäksi kakun leikkauspinnasta tuli kauniin tasainen, mikä onkin ehdoton plussa, kun haluan kakun pysyvän silmää miellyttävänä, vaikka se olisi pitkäänkin esillä ja tarjottavana juhlissa. Positiivista oli myös, että koko kakku kiilteineen päivineen säilyi kauniina pakastamisesta huolimatta, eikä makukaan kärsinyt. Voin siis huoletta tehdä kakut koristelua vaille valmiiksi jo ajoissa ennen itse juhlia. Ehdoton suositus tälle ihanuudelle, kaunis kakku, joka myös maistuu herkulliselta! :-)

  • aprikoija21.5.2018

    Voiko vege juustokakun pakastaa ?

  • K-Kuluttajapalvelu21.5.2018

    Aprikoija, kakun voi pakastaa, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran kakun sulaessa.

  • Aloittelija20.5.2018

    Jos käyttää liivatteita miten reseptiä voisi muokata? Tarve olisi maidottomalle kakulle ja tässä olisi maku parit kohdillaan.

  • K-Kuluttajapalvelu20.5.2018

    Aloittelija, resepti on tehty vegegelillä ja sen korvaaminen liivatteella saattaa muuttaa kakun rakennetta.

  • kotileipuri18.5.2018

    Pohjassa voisi olla enemmän rasvaa, tuli aika hajoava pohja.

  • Aloitteleva leipuri11.5.2018

    Voiko kookosmaidon korvata jollain muulla, jos ei pidä kookoksen mausta?

  • K-Kuluttajapalvelu11.5.2018

    Aloitteleva leipuri, resepti on testattu kookosmaidolla ja se myös vaikuttaa kakun rakenteeseen, joten sitä ei tässä tapauksessa kannata kakussa vaihtaa.