Vegaaninen mangojuustokakku
Vegaaninen mangojuustokakku hyytyy ilman liivatetta vegegelin avulla. Soijaton täyte tehdään kaurapohjaisista tuotteista. Noin 1,40€/annos*
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Täyte
- 1tlk(2 dl)Planti Creamy Dessert kauravispiä
- 2prk(à 150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
- 1dlsokeria
- 2rkllimetinmehua
- 1tllimetinkuorta raastettuna
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 1tlk(0,5 l)Pirkka mangososetta
- 1pkt(16 g)Dr. Oetker vegegeliä
Lisäksi
- Pirkka karhunvatukoita tai muita tuoreita marjoja
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu leivontamargariini. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 24 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-margariiniseos kevyesti vuoan pohjalle.
- Vaahdota kauravispiä kylmänä noin 3 minuuttia. Sekoita påMackan, sokeri, vaniljasokeri, limetinmehu ja -kuori keskenään erillisessä astiassa.
- Lusikoi jääkaappikylmän kookosmaidon kiinteä osa kattilaan. Mittaa kattilaan 2 dl mangososetta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon 3 pussia vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos ei enää paksune.
- Sekoita kookos-mangoseos heti kuumana påMackan-seokseen. Vegegel alkaa hyytyä nopeasti, joten toimi ripeästi. Kääntele lopuksi kauravispi täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin noin tunniksi.
- Kaada loppu mangosose kattilaan. Avaa tölkki, jotta saat kaiken mangososeen talteen. Sekoita mangososeeseen 1 pussi vegegeliä kierrevatkaimella. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Kaada kiille kuumana kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Toimi tässäkin välissä nopeasti, jotta kiille ei ehdi hyytyä liikaa. Nosta kakku jääkaappiin vielä noin tunniksi. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kiitos, tämä on tosi hyvä ja helppo resepti! <3
Maistuuko kookos minkä verran? Puskeeko maku läpi? Millä voisi kookosmaidon korvata?
Pieleen meni. Reseptissä lukee 1tlk. (0,5l)mangososetta ja kuitenkin ohjeistus on, sekoita 2dl mangososetta sinne kattilaan. Näin tein ja huomasin että eipä riittänyt sosetta kiilteeseen. Että tuli vain täyte😠😡
"kotikokki", reseptiin tulee yhteensä 0,5l mangososetta. Tästä kaksi desilitraa käytetään täytteeseen ja loput noin kolme desilitraa kiilteseen.
Oli kyl hyvää ja raikas makuinen! Sekaaniystävätkin tykkäsi hirveästi!
Kyllä margariinia voi käyttää, jos se on maidoton (Flora)
Tuli tosi hyvä ja onnistunut kakku! Korvasin limen sitruunalla ja kookosmaidon laittamalla vegegelin kanssa keitettävään osuuteen 1 dl Alpron soijavispiä kookoksen tilalle. Täytteen rakenteesta tuli juuri sopivan pehmeä ja kermainen, mutta tiivis. Ehdottomasti jatkoon tämä resepti! :)
Kuinka monta päivää kakku säilyy hyvänä jääkaapissa?
Leipuri, kakku säilyy jääkaapissa pari päivää.
Loistava kakku joka maistuu oikein hyvälle!!
Kakun rakenne on tässä reseptissä vähintäänkin outo. Tai sanotaanko, ei sellainen ihana kermaisen pehmeä, kuten liivatteella tehdyissä juustokakuissa yleensä. Maultaan melko tunkkainen myös, ei jatkoon. Kasassa pysyi mutta ei tätä kyllä voi herkulliseksi kehua.
Mikähän meni pieleen kun tuli tosi tunkkaisen makuinen🤔 ohjeen mukaan tein mutta lopputulos oli maultaan ja väriltäänkin tunkkainen...
Margariinilehmänmaidosta, reseptiin on käytetty Pirkka leivontamargariinia, joka on vegaaninen. Pirkka margariini ei sisällä maitoa tai muitakaan eläinperäisiä ainesosia.
Tämä ei kyllä ole vegaaninen juustokakku, kun pohjaan tulee margariinia. Nimeä kannattaa muokata.
Pystyisiköhän kauratuotteet korvaamaan vastaavilla soijatuotteilla? Pitäisi saada kakusta gluteeniton versio.
TuskastunutLeipuri, voit halutessaan kokeilla reseptiä vaahtoutuvalla soijavispillä ja soijalevitteellä, mutta niiden rakenne voi poiketa kauratuotteista ja kakkua ole testattu niillä koekeittiöllämme.
Tätä kakkua tarjoilin ylioppilasjuhlissani ja siitä tuli ehdoton hitti! Todella hyvää ja maittoi vieraille. Itse laittaisin keksipohjaan hieman enemmän margariinia, jotta kiinteytyisi paremmin. Minun täytteeni ei näyttänyt yhtä kuohkealta kuin videossa. Kerkesin jo säikähtää, kun täyte oli valmiina löysää, kuitenkin jähmettyi jääkaapissa normaalisti. :)
Voiko käyttää muita soseita kuin mangoa?
Kiinnostunut, resepti on testattu mangososeella, mutta halutessasi voit toki kokeilla myös muita hedelmäsoseita.
Käytin liivatetta vegegelin sijasta; 5 liivatelehteä täytteeseen ja 2 päälliseen. Hyvin toimi!
Aloittelevan Leipurin kysymykseen; uskoisin että kookosmaidon voi halutessaan korvata vaikka kaurajugurtilla. :)
Ihana kakku, testailin jokunen viikko sitten ja totesin toimivaksi kevään juhlia ajatellen! Mango ja kookos loivat yhdessä maukkaan parin, johon limetti toi vielä oman twistinsä. Uusittu vegegel toimi myös loistavasti, eikä synnyttänyt edeltäjänsä tapaisia "limaklönttejä" täytteeseen. Lisäksi kakun leikkauspinnasta tuli kauniin tasainen, mikä onkin ehdoton plussa, kun haluan kakun pysyvän silmää miellyttävänä, vaikka se olisi pitkäänkin esillä ja tarjottavana juhlissa. Positiivista oli myös, että koko kakku kiilteineen päivineen säilyi kauniina pakastamisesta huolimatta, eikä makukaan kärsinyt. Voin siis huoletta tehdä kakut koristelua vaille valmiiksi jo ajoissa ennen itse juhlia. Ehdoton suositus tälle ihanuudelle, kaunis kakku, joka myös maistuu herkulliselta! :-)
Voiko vege juustokakun pakastaa ?
Aprikoija, kakun voi pakastaa, mutta rakenne saattaa kärsiä jonkin verran kakun sulaessa.
Jos käyttää liivatteita miten reseptiä voisi muokata? Tarve olisi maidottomalle kakulle ja tässä olisi maku parit kohdillaan.
Aloittelija, resepti on tehty vegegelillä ja sen korvaaminen liivatteella saattaa muuttaa kakun rakennetta.
Pohjassa voisi olla enemmän rasvaa, tuli aika hajoava pohja.
Voiko kookosmaidon korvata jollain muulla, jos ei pidä kookoksen mausta?
Aloitteleva leipuri, resepti on testattu kookosmaidolla ja se myös vaikuttaa kakun rakenteeseen, joten sitä ei tässä tapauksessa kannata kakussa vaihtaa.