Pähkinäinen kinkkurulla
Pikkukinkku saa pintaansa appelsiinimarmeladikuorrutteen sekä cashewpähkinöitä ja karpaloita. Lisäkkeeksi tarjotaan appelsiiniporkkanoita ja kardemummapunajuuria.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(700 g)Pirkka ylikypsä pikkukinkku
- 1/2dlfariinisokeria
- 2tlDijonsinappia
Appelsiiniporkkanat
- 1ps(500 g)Pirkka porkkanoita
- 3(à 300 g)Pirkka appelsiinia
- 1/2tlPirkka kanelia
- 1/2tlsuolaa
Kardemummapunajuuret
- 4-5(500 g)Pirkka punajuurta
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 2rosmariinin oksaa hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kinkusta verkko pois ja kuivaa kinkku huolellisesti talouspaperilla.
- Laita marmeladi, sokeri ja sinappi pieneen kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos paksua. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Rouhi pähkinät hienoksi veitsellä tai jauha ne sauvasekoittimen myllyssä. Hienonna karpalot.
- Voitele kinkun pinta kuorruksella. Sekoita loput kuorrutuksesta pähkönöiden ja karpaloiden kanssa tahnaksi. Painele tahna kinkun pinnalle.
- Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä, noin 8 minuuttia.
- Valmista lisäkkeet. Pese punajuuret huolellisesti. Leikkaa pois kanta ja lohko punajuuret. Laita ne kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja kumoa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini.
- Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi. Purista appelsiineista mehu (noin 3 dl).
- Laita mehu, marmeladi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-7 minuuttia.
- Lisää porkkanat kattilaan. Kypsennä 5-7 minuuttia, kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri pehmenneet.
Tiesitkö että...
Voit kuorruttaa kinkkurullan myös pelkästään pähkinöillä.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi