Pähkinäinen kinkkurulla
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Pikkukinkku saa pintaansa appelsiinimarmeladikuorrutteen sekä cashewpähkinöitä ja karpaloita. Lisäkkeeksi tarjotaan appelsiiniporkkanoita ja kardemummapunajuuria.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 (700 g) Pirkka ylikypsä pikkukinkku
- 3/4 dl Pirkka paistonkestävää appelsiinimarmeladia
- 1/2 dl fariinisokeria
- 2 tl Dijonsinappia
- 1 dl Pirkka cashewpähkinöitä
- 3/4 dl Pirkka pehmeitä karpaloita tai 3/4 dl Pirkka pehmeitä taateleita (kuivattu)
Appelsiiniporkkanat
- 1 ps (500 g) Pirkka porkkanoita
- 3 (à 300 g) Pirkka appelsiinia
- 1/2 dl Pirkka paistonkestävää appelsiinimarmeladia
- 1/2 tl Pirkka kanelia
- 1/2 tl suolaa
Kardemummapunajuuret
- 4–5 (500 g) Pirkka punajuurta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl Pirkka kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rosmariinin oksaa hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia674 kJ / 199 kcal
- Rasva5,7 g
- josta tyydyttynyttä1,4 g
- Hiilihydraatit17,2 g
- josta sokereita16 g
- Proteiini10,1 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa kinkusta verkko pois ja kuivaa kinkku huolellisesti talouspaperilla.
- Laita marmeladi, sokeri ja sinappi pieneen kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos paksua. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Rouhi pähkinät hienoksi veitsellä tai jauha ne sauvasekoittimen myllyssä. Hienonna karpalot.
- Voitele kinkun pinta kuorruksella. Sekoita loput kuorrutuksesta pähkönöiden ja karpaloiden kanssa tahnaksi. Painele tahna kinkun pinnalle.
- Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä, noin 8 minuuttia.
- Valmista lisäkkeet. Pese punajuuret huolellisesti. Leikkaa pois kanta ja lohko punajuuret. Laita ne kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja kumoa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini.
- Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne tikuiksi. Purista appelsiineista mehu (noin 3 dl).
- Laita mehu, marmeladi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–7 minuuttia.
- Lisää porkkanat kattilaan. Kypsennä 5–7 minuuttia, kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri pehmenneet.
Voit kuorruttaa kinkkurullan myös pelkästään pähkinöillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −16 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,3(10 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min3,3(115 arviota)
- 30 - 60 min4,2(89 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,0(15 arviota)
- 30 - 60 min4,3(22 arviota)
- yli 60 min4,1(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (6 arviota)