Pähkinäinen perunasalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista syntyy maukas salaatti, joka viimeistellään paahdetulla pähkinärouheella ja sitruunapesto-kastikkeella.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4–6 (600 g) | keitettyä perunaa tai |
tilkka öljyä tai | |
1 ps (200 g) | tai |
1/2 ps (à 175 g) | tai |
1 ps (100 g) 1 ps (100 g) | tai tai |
1 tlk (365 g/200 g) | tai |
1 ruukku | tuoretta basilikaa tai |
Sitruunapestokastike | |
---|---|
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
2–3 tl | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 707 kJ / 169 kcal |
Rasva | 10,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 11,8 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 5,8 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja paloittele perunat.
Sulata herneet.
Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Paahda kuivalla kuumalla pannulla kunnes pähkinärouhe saa hieman väriä.
Lisää pannulle öljyä ja paista perunakuutiot siinä kullanruskeiksi.
Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Valuta salaattijuustokuutiot.
Laita annoslautasille tai vatiin ensin salaattia ja päälle perunoita, herneitä, juustokuutioita ja paahdettua pähkinäsekotusta.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota kastiketta salaatin päälle. Viimeistele basilikanlehdillä.
Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät siihen esimerkiksi rapeaksi paistettua pekonia tai savukalaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta