Pähkinäinen perunasalaatti
Tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista syntyy maukas salaatti, joka viimeistellään paahdetulla pähkinärouheella ja sitruunapesto-kastikkeella. Noin 2,50 €/annos*.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 4-6(600 g)keitettyä perunaa
- tilkka öljyä
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1/2ps(à 175 g)Pirkka pähkinäsekoitusta
- 1ps(100 g)Pirkka makeaa friseesalaattia tai
- 1ps(100 g)Pirkka jääsalaattia
- 1tlk(à 365 g/200 g)Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
- 1ruukkutuoretta basilikaa
Sitruunapestokastike
- 1/2dloliiviöljyä
- 1rklsitruunanmehua
- 1rkljuoksevaa hunajaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja paloittele perunat.
- Sulata herneet.
- Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Paahda kuivalla kuumalla pannulla kunnes pähkinärouhe saa hieman väriä.
- Lisää pannulle öljyä ja paista perunakuutiot siinä kullanruskeiksi.
- Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Valuta salaattijuustokuutiot.
- Laita annoslautasille tai vatiin ensin salaattia ja päälle perunoita, herneitä, juustokuutioita ja paahdettua pähkinäsekotusta.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota kastiketta salaatin päälle. Viimeistele basilikanlehdillä.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät siihen esimerkiksi rapeaksi paistettua pekonia tai savukalaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Superhyvä ja toimii pelkällä kermaviililläkin, ilman majoa.
Erittäin hyvää👍
Todella hyvää. Herneiden tilalle laitoin paistettuja herkkusieniviipaleita. Ihana kastike