Kesäkurpitsapasta ja hernepestoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsapasta ja hernepesto

Kesäkurpitsoista ja herneistä syntyy kesän suosikkipasta, joka on vielä kaiken lisäksi gluteeniton. Noin 2,40€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • 2(n. 900 g)kesäkurpitsaa
    • 1-2rklöljyä
    • ripaussuolaa
    • sokeriherneen palkoja
    • Pirkka Parhaat pecorinoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata herneet. Paahda mantelit pannulla ja rouhi ne veitsellä. Nypi basilikasta lehdet.
  2. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon öljyä. Mikäli tahna jää paksuksi, lisää hieman vettä tai öljyä.
  3. Höylää kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Jätä pehmeä sisus höyläämättä. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi pitkittäin siten, että ne muistuttavat hieman spagettia. Kääntele kesäkurpitsasuikaleita miedolla lämmöllä pannulla rasvassa, kunnes ne lämpenevät ja hieman pehmenevät. Mausta suolalla.
  4. Lisää pesto kesäkurpitsan joukkoon. Viimeistele annokset halutessasi grillatuilla sokeriherneen paloilla ja pecorinolastuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua