Kesäkurpitsapasta ja hernepesto
Kesäkurpitsoista ja herneistä syntyy kesän suosikkipasta, joka on vielä kaiken lisäksi gluteeniton. Noin 2,40€/annos.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 2 1/2rklsitruunanmehua
- 1/4tlmustapippuria
- ripaussuolaa
Lisäksi
- 2(n. 900 g)kesäkurpitsaa
- 1-2rklöljyä
- ripaussuolaa
- sokeriherneen palkoja
- Pirkka Parhaat pecorinoa
Valmistus
alle 30 min- Sulata herneet. Paahda mantelit pannulla ja rouhi ne veitsellä. Nypi basilikasta lehdet.
- Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi. Valuta joukkoon öljyä. Mikäli tahna jää paksuksi, lisää hieman vettä tai öljyä.
- Höylää kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Jätä pehmeä sisus höyläämättä. Leikkaa viipaleet veitsellä ohuiksi suikaleiksi pitkittäin siten, että ne muistuttavat hieman spagettia. Kääntele kesäkurpitsasuikaleita miedolla lämmöllä pannulla rasvassa, kunnes ne lämpenevät ja hieman pehmenevät. Mausta suolalla.
- Lisää pesto kesäkurpitsan joukkoon. Viimeistele annokset halutessasi grillatuilla sokeriherneen paloilla ja pecorinolastuilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi