Paistettu ankka ja vadelmakastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettu ankka ja vadelmakastike

Paistetut ankarinnat ja punaviini-vadelmakastike tarjotaan paistettujen linssien ja kermaisen bataattipyreen kanssa. Juhlava annos on helppo valmistaa. Noin 6,45€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2(725 g)ankan rintafileetä (pakaste)
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Vadelma-punaviinikastike

    • 1valkosipulinkynsi
    • 1-2rklvoita
    • 3-5timjaminoksaa
    • 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 3dlpunaviiniä
    • 2rklruokokidesokeria
    • ripausmustapippuria
    • 7dlvettä
    • 2Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondia
    • 1/2dltummaa suurustetta (Maizena)
    • 1rklvoita
    • (suolaa ja ruokosokeria)

Paistetut linssit

    • 1dlkuivattuja belugalinssejä
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1rklankanrasvaa tai voita
    • 1/2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • ripaussuolaa

Bataattipyree

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata ankanrinnat yön yli jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla ja leikkaa terävällä veitsellä rasvapuolelle ristikkoviillot noin sentin välein. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa yhdessä timjaminoksien kanssa.
  3. Lisää punaviini sekä vadelmat ja keitä kasaan ilman kantta siten, että nesteen määrä puolittuu.
  4. Lisää kattilaan vesi, annosfondi, sokeri ja pippuri. Keitä kunnes kastikkeesta on jäljellä noin 2/3.
  5. Siivilöi kastike. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa ja sokeria.
  6. Laita ankanrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Kuumenna hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes ankanrasva sulaa vähitellen. Lisää lieden tehoa ja anna rasvapuolen ruskistua kunnolla (noin 5 minuuttia). Ruskista nopeasti myös toiselta puolelta.
  7. Nosta ankanrinnat uunivuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 5-7 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 53-55 astetta. Ankan on tarkoitus jäädä sisältä punertavaksi. Anna ankanrintojen levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.
  8. Kuumenna bataattisose pinnoitetussa kattilassa yhdessä vispikerman kanssa. Mausta ripauksella suolaa.
  9. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne huolellisesti. Paista kypsiä linssejä hetki pannulla rasvassa valkosipulin ja timjamin kanssa. Mausta suolalla.
  10. Viipaloi ankka. Kokoa annokset. Tee bataattisoseesta pieni keko ja vedä lusikalla keskeltä ulospäin lautasen myötäisesti. Annostele linssit lautaselle bataattisoseen viereen ja nosta viipaloitu ankka lisäkkeiden päälle. Valuta hieman kastiketta annokselle. Tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele halutessasi yrteillä tai versoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kastikkeeseen sopii hyvin myös 5,5 % tai alkoholiton punaviini. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu