Paistettu ankka ja vadelmakastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettu ankka ja vadelmakastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Paistetut ankarinnat ja punaviini-vadelmakastike tarjotaan paistettujen linssien ja kermaisen bataattipyreen kanssa. Juhlava annos on helppo valmistaa.

    Ainekset

    4 annosta
    2 (725 g)
     
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai

    Vadelma-punaviinikastike

    4 (100 g)
     
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi
    tai
    1–2 rkl
     
    voita
    tai
    3–5
     
    timjaminoksaa
    tai
    1 ps (200 g)
     
    Pirkka vadelmia (pakaste)
    tai
    3 dl
     
    punaviiniä
    tai
    2 rkl
     
    ruokokidesokeria
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    7 dl
     
    vettä
    tai
    2
     
    tai
    1/2 dl
     
    tummaa suurustetta (Maizena)
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
     
    (suolaa ja ruokosokeria)
    tai

    Paistetut linssit

    1 dl
     
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    1 rkl
     
    ankanrasvaa tai voita
    tai
    1/2 rkl
     
    tuoretta timjamia hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Bataattipyree

    1 pkt (400 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    694 kJ / 166 kcal
    Rasva
    12,7 g
    josta tyydyttynyttä
    4,9 g
    Hiilihydraatit
    6,3 g
    josta sokereita
    2,8 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata ankanrinnat yön yli jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla ja leikkaa terävällä veitsellä rasvapuolelle ristikkoviillot noin sentin välein. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

    Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa yhdessä timjaminoksien kanssa.

    Lisää punaviini sekä vadelmat ja keitä kasaan ilman kantta siten, että nesteen määrä puolittuu.

    Lisää kattilaan vesi, annosfondi, sokeri ja pippuri. Keitä kunnes kastikkeesta on jäljellä noin 2/3.

    Siivilöi kastike. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa ja sokeria.

    Laita ankanrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Kuumenna hiljalleen 10–15 minuuttia, kunnes ankanrasva sulaa vähitellen. Lisää lieden tehoa ja anna rasvapuolen ruskistua kunnolla (noin 5 minuuttia). Ruskista nopeasti myös toiselta puolelta.

    Nosta ankanrinnat uunivuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 5–7 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 53–55 astetta. Ankan on tarkoitus jäädä sisältä punertavaksi. Anna ankanrintojen levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.

    Kuumenna bataattisose pinnoitetussa kattilassa yhdessä vispikerman kanssa. Mausta ripauksella suolaa.

    Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne huolellisesti. Paista kypsiä linssejä hetki pannulla rasvassa valkosipulin ja timjamin kanssa. Mausta suolalla.

    Viipaloi ankka. Kokoa annokset. Tee bataattisoseesta pieni keko ja vedä lusikalla keskeltä ulospäin lautasen myötäisesti. Annostele linssit lautaselle bataattisoseen viereen ja nosta viipaloitu ankka lisäkkeiden päälle. Valuta hieman kastiketta annokselle. Tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele halutessasi yrteillä tai versoilla.

    Vinkki! Kastikkeeseen sopii hyvin myös 5,5 % tai alkoholiton punaviini.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
      Hinta 2,39/kpl
      4,78/kg
    • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
      Hinta 1,89/kpl
      16,88/kg
    • Maizena Suuruste ruskeille kastikkeille ja patoihin 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Urtekram Belugalinssi 400g luomu
      Hinta 4,15/kpl
      10,38/kg
    • Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositon
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka bataattisose 400g
      Hinta 3,59/kpl
      8,98/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Järvikylä timjami rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
      Hinta 5,75/kpl
      28,75/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Hinta 4,99/kpl
      28,51/kg
    • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
      Hinta 3,85/kpl
      5,13/kg
    • Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 g
      Hinta 2,15/kpl
      24,43/kg
    • Spices Chef luomu Kana-aromi vegaaninen liemijauhe 90g BPA-vapaassa biomuovi maustepurkissa.
      Hinta 4,65/kpl
      51,67/kg
    • Maitokolmio laktoositon meijerivoi 500g TK
      Hinta 5,99/kpl
      11,98/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (46 arviota)

    • Janet
      3 vuotta sitten
      Todella hienot maut. Ei vaikea, mutta kovatöinen mielestäni. Seuraavalla kerralla valmistan kastikkeen jo edellisenä päivänä