Paahdettu poron sisäfilee ja lakritsi-punaviinikastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 pkt (à n. 150 g) 600 g | Pirkka Parhaat poron sisäfileetä (pakaste) tai tuoretta poron sisäfileetä tai |
suolaa tai | |
ripaus | mustapippuria tai |
voita tai rypsiöljyä tai | |
Lakritsi-punaviinikastike | |
---|---|
2 | tai |
1 rkl | voita tai |
1/2 dl | tai |
2 dl | punaviiniä tai |
8 dl | vettä tai |
2 rkl | Knorrin liha- tai riistafondia tai |
6 | kokonaista maustepippuria tai |
10 | kokonaista mustapippuria tai |
1 | laakerinlehti tai |
1–2 | tuoretta rosmariininoksaa tai |
2 tl | tai |
(suolaa) tai |
Ravintosisältö
Energia | 175 kJ / 42 kcal |
Rasva | 1 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 0,9 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi lakritsijauhe. Anna kastikkeen kiehua kasaan, kunnes siitä on noin puolet jäljellä. Siivilöi kastike ja mausta lakritsijauheella sekä tarvittaessa suolalla.
Ota poronfilee huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Poista kalvot tarvittaessa. Hiero mausteet fileen pintaan. Kuumenna rasva pannulla, lisää fileet pannulle erissä ja ruskista kauttaaltaan, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Poronfilee on riittävän kypsää, kun sisälämpötila on 56 astetta ja liha vielä keskeltä punertavaa ja mehevää.
Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa liha viipaleiksi ja asettele tarjolle.
Kuumenna kastike ja tarjoa lihan kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Lisää seos ohuena nauhana kastikkeeseen ja kuumenna kastike.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Urtekram Luomu Lakritsinjuurijauhe 17gHinta 2,15/kpl126,47/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,29/kpl17,16/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,55/kpl51,00/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,25/kpl62,50/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(99 arviota)
- yli 60 min4,2(26 arviota)
- yli 60 min3,6(63 arviota)
- yli 60 min4,1(54 arviota)
- yli 60 min3,5(44 arviota)
- 30 - 60 min4,3(162 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
Arvostele resepti
- Hosuli6 vuotta sittenHei! Reseptissä ei lue lihan uuniin laittamisesta, mutta videossa sanotaan niin. Ei kuitenkaan kerrota mihin asteeseen eikä aikaa, vain lihan lämpötila.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHosuli, resepti on testattu K-Koekeittiöllä kirjoitetun reseptin mukaisesti, jolloin fileet on kypsennetty pannulla. Pahoittelut, että video on aiheuttanut hämmennystä.
- Moro6 vuotta sittenHarri pani fileen uuniin, mutta kirjoitettu resepti ei. Jos uuniin, niin mihin lämpöön?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMoro, resepti on testattu K-Koekeittiöllä kirjoitetun reseptin mukaisesti, jolloin fileet on kypsennetty pannulla.