Paahdettu poron sisäfilee ja lakritsi-punaviinikastike
Pannulla paahdetut poron sisäfileet tarjotaan lakritsijuurijauheella maustetun punaviinikastikkeen kanssa. Noin 9,85€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4pkt(à n. 150 g)Pirkka Parhaat poron sisäfileetä (pakaste) tai
- 600gtuoretta poron sisäfileetä
- suolaa
- ripausmustapippuria
- voita tai rypsiöljyä
Lakritsi-punaviinikastike
- 1rklvoita
- 2dlpunaviiniä
- 8dlvettä
- 2rklKnorrin liha- tai riistafondia
- 6kokonaista maustepippuria
- 10kokonaista mustapippuria
- 1laakerinlehti
- 1-2tuoretta rosmariininoksaa
- 2tllakritsijuurijauhetta
- (suolaa)
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi lakritsijauhe. Anna kastikkeen kiehua kasaan, kunnes siitä on noin puolet jäljellä. Siivilöi kastike ja mausta lakritsijauheella sekä tarvittaessa suolalla.
- Ota poronfilee huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Poista kalvot tarvittaessa. Hiero mausteet fileen pintaan. Kuumenna rasva pannulla, lisää fileet pannulle erissä ja ruskista kauttaaltaan, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Poronfilee on riittävän kypsää, kun sisälämpötila on 56 astetta ja liha vielä keskeltä punertavaa ja mehevää.
- Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa liha viipaleiksi ja asettele tarjolle.
- Kuumenna kastike ja tarjoa lihan kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi suurustaa kastikkeen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Lisää seos ohuena nauhana kastikkeeseen ja kuumenna kastike. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei! Reseptissä ei lue lihan uuniin laittamisesta, mutta videossa sanotaan niin. Ei kuitenkaan kerrota mihin asteeseen eikä aikaa, vain lihan lämpötila.
Hosuli, resepti on testattu K-Koekeittiöllä kirjoitetun reseptin mukaisesti, jolloin fileet on kypsennetty pannulla. Pahoittelut, että video on aiheuttanut hämmennystä.
Harri pani fileen uuniin, mutta kirjoitettu resepti ei. Jos uuniin, niin mihin lämpöön?
Moro, resepti on testattu K-Koekeittiöllä kirjoitetun reseptin mukaisesti, jolloin fileet on kypsennetty pannulla.