Kalkkunafilee ja karpalokastike
Tarjoa savukalkkuna makeankirpeän karpalokastikkeen kanssa. Kastike on helppo valmistaa, kunhan maltat keitellä sen kasaan. Suurustus käy helposti tummalla suurusteella. Noin 3,00€/annos.*
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(n. 700 g)Pirkka savustettua kalkkunafileetä
Karpalokastike
- 3-4(100 g)Pirkka salottisipulia
- 1pienivalkosipulinkynsi
- 1rklvoita
- 3timjaminoksaa
- 5dlpunaviinimäistä juomaa (esim. B by Black Tower red 5,5%)
- 1dlkarpaloita (pakaste)
- 6kokonaista mustapippuria
- 2laakerinlehteä
- 1/2dlfariinisokeria
- 2rkltummaa suurustetta (Maizena)
- 1rklvoita
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa yhdessä timjaminoksien kanssa.
- Lisää neste sekä karpalot. Mausta mustapippurilla sekä laakerinlehdillä. Lisää joukkoon fariinisokeri ja fondi. Keitä kokoon, kunnes kastikkeesta on jäljellä noin 2/3.
- Siivilöi kastike. Kiehauta ja lisää suuruste kierrevatkaimella sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.
- Leikkaa kalkkuna ohuiksi viipaleiksi vadille. Tarjoa karpalokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi uunijuurekset.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi