Hyppää sisältöön
Kalkkunafilee ja karpalokastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Kalkkunafilee ja karpalokastike

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tarjoa savukalkkuna makeankirpeän karpalokastikkeen kanssa. Kastike on helppo valmistaa, kunhan maltat keitellä sen kasaan. Suurustus käy helposti tummalla suurusteella.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 1 pkt (n. 700 g) Pirkka savustettua kalkkunafileetä

Karpalokastike

  • 3–4 (100 g) Pirkka salottisipulia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 3 timjaminoksaa
  • 5 dl alkoholitonta punaviiniä
  • 1 dl karpaloita (pakaste)
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl Pirkka kanafondia
  • 2 rkl tummaa suurustetta (Maizena)
  • 1 rkl voita

Ravintosisältö

  • Energia
    345 kJ / 82 kcal
  • Rasva
    2,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,3 g
  • Hiilihydraatit
    6,6 g
  • josta sokereita
    5,4 g
  • Proteiini
    9,3 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa yhdessä timjaminoksien kanssa.
  2. Lisää neste sekä karpalot. Mausta mustapippurilla sekä laakerinlehdillä. Lisää joukkoon fariinisokeri ja fondi. Keitä kokoon, kunnes kastikkeesta on jäljellä noin 2/3.
  3. Siivilöi kastike. Kiehauta ja lisää suuruste kierrevatkaimella sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.
  4. Leikkaa kalkkuna ohuiksi viipaleiksi vadille. Tarjoa karpalokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi uunijuurekset.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (56 arviota)

  • jula
    1 vuosi sitten
    muuntakaa mittasuhteet 0.75 l punaviiniin sopiviksi