• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Katkarapu-simpukkapiirakka

Katkarapu-simpukkapiirakka sopii illanistujaisiin, iltapalaksi tai lounaaksi salaatin kanssa. N. 2,55€/annos*.
Katkarapu-simpukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 440 kcal / annos (170g)

Ainekset

6-8 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 30 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  3. Hienonna sipuli ja kuullota se tilkassa simpukoiden öljyä. Valuta simpukat. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna kirjolohi. Sekoita munat, kerma ja kermaviili keskenään. Mausta seos hienonnetulla tillillä, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Levitä täytteet piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos.
  5. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Koristele kapriksilla. Tarjoa teen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 440 kcal1 840 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu