Hernepihvit savulohellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hernepihvit savulohella

Mintunmakuiset, savulohella ja keitetyllä kananmunalla päällystetyt hernepihvit ovat hienostunut alkupala. N. 1,55€/annos*.

  • 6 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 kpl
    • 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
    • 1/2dlminttua hienonnettuna
    • 1/2prk(à 125 g)ricottajuustoa
    • 1kananmuna
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • öljyä paistamiseen

Lisäksi

    • 3kananmunaa
    • 1/2prk(125 g)ricottajuustoa
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 1tlsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohta
    • herneenversoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata pakasteherneet. Murskaa herneet karkeaksi haarukalla. Nypi mintut lehdet ja hienonna ne. Sekoita hernemurskan joukkoon minttu, ricotta, muna, jauhot, puristettu sitruunan mehu, suola ja pippuri. Jätä odottamaan täytteiden valmistuksen ajaksi.
  2. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.
  3. Mausta ricotta raastetulla sitruunakuorella ja mehulla sekä ripauksella suolaa.
  4. Paista hernemassasta lettupannulla öljyssä kuusi pientä pihviä.
  5. Päällystä pihvit sitruunaricotalla, munanpuolikkailla, savukalalla sekä herneenversoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Jutta25.11.2017

    Voisiko nämä hernepihvit paistaa isommalle joukolle uunissa muffinssivuoissa?

  • K-Kuluttajapalvelu25.11.2017

    Jutta, uunissa paistamista ei ole testattu, joten emme varauksetta voi sitä suositella. Lettupannulla pihveihin saa herkullisen paistopinnan. Jos tarjoat pihvejä isommalle joukolle, kannattanee ne paistaa mieluummin etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.

  • Pekka28.2.2017

    Onko tarkoitus päällystää pihvit kuumana, vai jäähdytetäänkö ne esim. haaleaksi?

  • K-Kuluttajapalvelu28.2.2017

    Pekka, hernepihvit on tarkoitus nauttia lämpimänä.