Hernepihvit savulohella
Mintunmakuiset, savulohella ja keitetyllä kananmunalla päällystetyt hernepihvit ovat hienostunut alkupala. N. 1,55€/annos*.
- 6 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
6 kpl
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1/2dlminttua hienonnettuna
- 1/2prk(à 125 g)ricottajuustoa
- 1kananmuna
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- öljyä paistamiseen
Lisäksi
- 3kananmunaa
- 1/2prk(125 g)ricottajuustoa
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1tlsitruunanmehua
- ripaussuolaa
- 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohta
- herneenversoja
Valmistus
30 - 60 min- Sulata pakasteherneet. Murskaa herneet karkeaksi haarukalla. Nypi mintut lehdet ja hienonna ne. Sekoita hernemurskan joukkoon minttu, ricotta, muna, jauhot, puristettu sitruunan mehu, suola ja pippuri. Jätä odottamaan täytteiden valmistuksen ajaksi.
- Keitä kananmunat kypsiksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.
- Mausta ricotta raastetulla sitruunakuorella ja mehulla sekä ripauksella suolaa.
- Paista hernemassasta lettupannulla öljyssä kuusi pientä pihviä.
- Päällystä pihvit sitruunaricotalla, munanpuolikkailla, savukalalla sekä herneenversoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voisiko nämä hernepihvit paistaa isommalle joukolle uunissa muffinssivuoissa?
Jutta, uunissa paistamista ei ole testattu, joten emme varauksetta voi sitä suositella. Lettupannulla pihveihin saa herkullisen paistopinnan. Jos tarjoat pihvejä isommalle joukolle, kannattanee ne paistaa mieluummin etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
Onko tarkoitus päällystää pihvit kuumana, vai jäähdytetäänkö ne esim. haaleaksi?
Pekka, hernepihvit on tarkoitus nauttia lämpimänä.