Hernepihvit savulohellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hernepihvit savulohella

  • Annosmäärä6 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mintunmakuiset, savulohella ja keitetyllä kananmunalla päällystetyt hernepihvit ovat hienostunut alkupala.

    Ainekset

    6 kpl
    1 ps (200 g)
     
    Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
    tai
    1/2 dl
     
    minttua hienonnettuna
    tai
    1/2 prk (à 125 g)
     
    ricottajuustoa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
     
    öljyä paistamiseen
    tai

    Lisäksi

    3
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 prk (125 g)
     
    ricottajuustoa
    tai
    1 tl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1 tl
     
    sitruunanmehua
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    tai
     
    herneenversoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    644 kJ / 154 kcal
    Rasva
    7,7 g
    josta tyydyttynyttä
    2,8 g
    Hiilihydraatit
    7,6 g
    josta sokereita
    3,2 g
    Proteiini
    12,4 g
    Suola
    1,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata pakasteherneet. Murskaa herneet karkeaksi haarukalla. Nypi mintut lehdet ja hienonna ne. Sekoita hernemurskan joukkoon minttu, ricotta, muna, jauhot, puristettu sitruunan mehu, suola ja pippuri. Jätä odottamaan täytteiden valmistuksen ajaksi.

    Keitä kananmunat kypsiksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

    Mausta ricotta raastetulla sitruunakuorella ja mehulla sekä ripauksella suolaa.

    Paista hernemassasta lettupannulla öljyssä kuusi pientä pihviä.

    Päällystä pihvit sitruunaricotalla, munanpuolikkailla, savukalalla sekä herneenversoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
      Hinta 0,89/kpl
      4,45/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Plussa-etu −10 %
      Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloitu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,49/kpl
      29,93/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,99/kpl (33,27/kg)
    • Järvikylä herneenverso rkk FI
      Hinta 1,95/kpl
    • Apetit kotimainen herne 200g pakaste
      Hinta 0,95/kpl
      4,75/kg
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Järvikylä vahva minttu
      Hinta 3,99/kpl
    • Filos anari-juusto 200 g
      Hinta 2,65/kpl
      13,25/kg
    • Biraghi Ricotta 230g
      Hinta 3,75/kpl
      16,30/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,44/kpl
      2,29/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (38 arviota)

    • Jutta
      6 vuotta sitten
      Voisiko nämä hernepihvit paistaa isommalle joukolle uunissa muffinssivuoissa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Jutta, uunissa paistamista ei ole testattu, joten emme varauksetta voi sitä suositella. Lettupannulla pihveihin saa herkullisen paistopinnan. Jos tarjoat pihvejä isommalle joukolle, kannattanee ne paistaa mieluummin etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
    • Pekka
      7 vuotta sitten
      Onko tarkoitus päällystää pihvit kuumana, vai jäähdytetäänkö ne esim. haaleaksi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Pekka, hernepihvit on tarkoitus nauttia lämpimänä.