Helppo lohivoileipäkakku
- Annosmäärän. 14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Helppo lohivoileipäkakku valmistuu vain yhdestä täytteestä, mutta makua ei kakusta puutu. Kakku kootaan kätevästi leipävuokaan, joten se onnistuu myös aloittelijalta.
Ainekset
n. 14 annosta
16 viipaletta | isoa grahampaahtoleipäviipaletta tai |
n. 1/2 dl | tai |
Savulohitäyte | |
---|---|
500 g | lämminsavustettua kirjolohifileetä tai |
2 (180 g) | maustekurkkua tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 ruukku | Pirkka tilliä hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Kuorrutus | |
2 rs (à 180 g) | tai |
Koristeluun | |
1 pkt (150 g) | tai |
1 (100 g) | sitruuna tai |
tilliä tai herneenversoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Vuoraa leipävuoka (31 cm x 9 cm) muovikelmulla niin, että kelmua jää runsaasti yli laitojen. Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois.
Paloittele lämminsavulohi kulhoon. Kuutioi maustekurkut ja hienonna tilli. Sekoita täyteainekset keskenään kulhossa.
Painele 4 paahtoleipäviipaletta vuoan pohjalle. Kostuta leivät ja levitä 1/3 savulohitäytteestä päälle. Toista näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros.
Nosta muovikelmun reunat kakun päälle ja kääri vuoka vielä tiukasti muovikelmuun. Laita leikkuulauta tai vastaava vuoan päälle painoksi ja anna voileipäkakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Notkista tuorejuustot kulhossa ja levitä kakun pinnalle ja sivuille. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet puoliksi ja viipaloi pesty sitruuna.
Koristele kakku kylmäsavulohella, sitruunaviipaleilla ja tillin oksilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(166 arvostelua)
- yli 60 min4,0(34 arvostelua)
- yli 60 min4,0(17 arvostelua)
- yli 60 min3,6(161 arvostelua)
- yli 60 min3,4(14 arvostelua)
- yli 60 min3,7(12 arvostelua)
- yli 60 min4,0(126 arvostelua)
- yli 60 min2,8(4 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (125 arvostelua)
- Noora1 vuosi sittenUseamman kerran tehty koska vaan niin hyvää ja helppo tehdä. :)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenIekku, voileipäkakun täytteeksi voi hyvin laittaa savulohen sijaan esimerkiksi kinkkua. Tässä vinkkinä kinkkuvoileipäkakun ohje: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kinkkuvoileipakakku
- Iekku1 vuosi sittenMinä itse tykkään savulohesta mut muu väki ei välttämättä. Siks kysynkin et voiko täytteeksi laittaa jotain nuuta esim. kinkkua yms.