Paistettu taimen
Pannulla paistettu glaseerattu taimen saa kaveriksi raikkaan salaatin ja kastikkeen. Piparjuuri antaa pirteän raikasta makua sekä kalalle että kastikkeeseen. Resepti: Kalaasi -blogi. Noin 5,35€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gtaimenfileetä
- 1rklöljyä paistamiseen
- 1tlsuolaa
Glaseeraus
- 2rklöljyä
- 1rkltuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
- 1/2tlsuolaa
Piparjuurikastike
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1rkltuoretta piparjuurta hienoksi raastettuna
- 1tlroseepippuria rouhittuna
- 1/2tlsuolaa
Salaatti
- 1ps(150 g)Pirkka sugar snaps salaattiherneitä
- 5retiisiä
- 2keitettyä perunaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja jätä se tekeytymään kalafileitten paistamisen ajaksi.
- Pyyhi taimenfileen nahkapuoli talouspaperilla ja paloittele annospaloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja asettele palat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista muutama minuutti, käännä palat ja poista nahat veitsen tai ohuen lastan avulla. Paista fileitä vielä molemmin puolin muutaman minuutin ajan ja ripottele päälle suolaa. Laita taimenpalat sivuun odottama.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon piparjuuriraaste, hunaja ja suola. Sekoita voimakkaasti pari minuuttia, kunnes seos sakenee ja tummuu. Ota pannu liedeltä. Lusikoi ja sivele seos taimenfileiden päälle.
- Huuhdo herneet ja retiisit. Viipaloi retiisit ja perunat, halkaise herneet pitkittäin. Kokoa salaattiainekset kauniisti tarjoiluvadille. Tarjoa taimenfileet raikkaan salaatin ja piparjuurikastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Piparjuuri kannattaa raastaa raastimen pienimmällä terällä. Piparjuuri tuo kastikkeeseen pirteän raikkaan maun. Piparjuurikastike sopii makupariksi sekä taimenelle että salaatille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Piparjuurikastikkeesta rosepippuri pois, silloin se on parempaa. Rosepippuri ei sovi ollenkaan tuohon.