• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paistetut siikafileet ja balsamicosienet

Itse poimituista sienistä valmistuu herkullinen lisäke paistetulle siialle. Voit valmistaa balsamicosienet myös kuivatuista sienistä.
Paistetut siikafileet ja balsamicosienet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 305 kcal / annos (220g)

Ainekset

3 annosta
    • 1ps(300 g)siikafileitä (pakaste)
    • 1/3tlsuolaa
    • mustapippuria

Balsamicosienet

    • n. 1lpuhdistettuja paloiteltuja metsäsieniä (herkku-
    • tatteja, suppilovahveroita, orakkaita, haperoita)
    • tai
    • 200gsiitakesieniä tai herkkusieniä
    • tai
    • 2-3dlkuivattuja sieniä yli yön liotettuina
    • 3rklvoita tai margariinia
    • 70gpunasipulia hienonnettuna
    • 1/3tlsuolaa
    • mustapippuria

Lisäksi

    • ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata siikafileet pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele isot fileet annospaloiksi. Huuhtele, kuivaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna sieniä sekoittaen tilavassa paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes irtoava neste on haihtunut. Lisää voi ja sipulisilppu. Kuullota sipuli sienten kanssa läpikuultavaksi muutaman minuutin ajan.
  3. Mausta sienet balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla ja. Siirrä sivuun ja pidä kuumana.
  4. Paista fileet pannulla voissa molemmin puolin. Paista ensin nahkapuoli rapeaksi, käännä ja paista fileet kypsiksi.
  5. Jaa sieni-sipulihöystö 3 osaan ja nosta siikafileet lautasille. Koristele ruohosipulin varsilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 305 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille