Sieni-lohikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sieni-lohikeitto

Pirkka-koekeittiön sieni-lohikeitto saa pikanttia makua sherrystä ja smetanasta sekä ihanaa raikkautta parsasta.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 273 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(100 g)siitakesieniä
    • 1rs(150 g)ruskeita herkkusieniä
    • tai
    • n. 250gtuoreita kantarelleja
    • 1iso sipuli
    • 2rkljuoksevaa margariinia
    • 3/4lvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • n. 200gtuoretta miniparsaa tai säilykeparsaa
    • 3rklvaaleaa suurustetta (Maizena)
    • 1dlsherryä
    • 1tlk(150 g)smetanaa

Lisäksi

    • 1pkt(150 g)kylmäsavustettua kirjolohta
    • 1/2dltuoretta tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele sienet ja viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli. Kiehauta sienet ja sipuli kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Mausta kasvisfondilla ja chilikastikkeella.
  2. Leikkaa tuoreet miniparsat 2-3 osaan ja lisää keittoon. (Valutetut, paloitellut säilykeparsat lisätään keittoon sherryn ja smetanan kanssa.) Anna kiehua noin viisi minuuttia, kunnes parsat ovat lähes kypsiä.
  3. Ripottele joukkoon Maizena-suurustetta ja keitä vielä pari minuuttia. Mausta keitto sherryllä ja sekoita joukkoon purkillinen smetanaa. Kuumenna ja ripottele valmiin sieni-lohikeiton joukkoon suikaloitua kirjolohta ja hienonnettua tilliä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 273 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille