• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-lohikeitto

Pirkka-koekeittiön sieni-lohikeitto saa pikanttia makua sherrystä ja smetanasta sekä ihanaa raikkautta parsasta.
Sieni-lohikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 273 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(100 g)siitakesieniä
    • 1rs(150 g)ruskeita herkkusieniä
    • tai
    • n. 250gtuoreita kantarelleja
    • 1iso sipuli
    • 2rkljuoksevaa margariinia
    • 3/4lvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • n. 200gtuoretta miniparsaa tai säilykeparsaa
    • 3rklvaaleaa suurustetta (Maizena)
    • 1dlsherryä
    • 1tlk(150 g)smetanaa

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele sienet ja viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli. Kiehauta sienet ja sipuli kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Mausta kasvisfondilla ja chilikastikkeella.
  2. Leikkaa tuoreet miniparsat 2-3 osaan ja lisää keittoon. (Valutetut, paloitellut säilykeparsat lisätään keittoon sherryn ja smetanan kanssa.) Anna kiehua noin viisi minuuttia, kunnes parsat ovat lähes kypsiä.
  3. Ripottele joukkoon Maizena-suurustetta ja keitä vielä pari minuuttia. Mausta keitto sherryllä ja sekoita joukkoon purkillinen smetanaa. Kuumenna ja ripottele valmiin sieni-lohikeiton joukkoon suikaloitua kirjolohta ja hienonnettua tilliä.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 273 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille