Silak´n chips
Silak'n chips on Kaks Kokkii versio Varsinaissuomen maakuntaruoasta, jossa tutut silakkalaatikon ainekset peruna ja silakka yhdistyvät brittiläiseen Fish 'n chips -annokseen. Resepti: Kaks Kokkii
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(800 g - 1 kg)suurta, kiinteää perunaa
- 800gkokonaisia silakoita
- vehnäjauhoja
Tempurataikina
- 2dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 2dlvehnäjauhoja
- 2 1/2dlPirkka vichyä
- 3kananmunan valkuaista
- 1rklleivinjauhetta
Kermaviilikastike
- 1tlk(200 g)kermaviiliä
- 1tlPirkka Dijon-sinappia
- 1rklsitruunanmehua
- suolaa
- mustapippuria
Tilliöljy
- 2ruukkuatilliä
- 3dlPirkka rypsiöljyä
Kurkkusalaatti
- kurkkua
- punasipulia
Etikkaliemi
- 1/2dlväkiviinaetikkaa
- 1dlsokeria
- 1 1/2dlvettä
- 1tlfenkolinsiemeniä
- 6kokonaista maustepippuria
Valmistus
yli 60 min- Laita perunat kokonaisena 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa perunat isoiksi ranskalaisiksi.
- Perkaa silakat ottamalla pää ja sisälmykset pois. Huuhtele hyvin ja kuivaa.
- Laita paksupohjaiseen kattilaan öljyä friteerausta varten. Kuumenna öljy noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus esimerkiksi kastamalla perunaa öljyyn. Friteeraa perunat kullanruskeiksi öljyssä. Laita ne paperin päälle valumaan ja mausta suolalla.
- Tempurataikina: Vatkaa valkuaisten rakenne rikki kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita.
- Jauhota silakat vehnäjauhossa, upota sen jälkeen tempurataikinaan ja friteeraa samassa öljyssä. Nosta paperin päälle valumaan ja mausta suolalla.
- Kermaviilikastike: yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita.
- Tilliöljy: Laita tillit tehosekoittimeen ja kaada öljyä sen verran, että tillit peittyy. Käytä konetta, kunnes seos on mahdollisimman sileää. Siivilöi harson tai tiheän siivilän läpi. Lisää kermaviilikastikkeeseen hieman tilliöljyä ja sekoita kevyesti. Kastikkeen ei kuulu sekoittua kokonaan. Tarjoa loppu tilliöljy esimerkiksi salaatinkastikkeena.
- Kurkkusalaatti: Valmista etikkaliemi kiehauttamalla aineet. Kaada suikaloidun kurkun ja sipulin päälle. Anna maustua. Tarjoa Silak ’n chips itse tehdyn kurkkusalaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kommentoi
Hei, nämä ovat varmasti hyviä, mutta tässä olisi resepti, josta juttelin pari tuntia sitten lihatiskin vaalean pojan kanssa,, Valkosipulisilakkarullat mikrossa: 500g silakkafileitä, 1 sipuli, 5-6 valkosipulin kynttä,hienonnettua tilliä,valkopippuria. Liemi: 1/2 dl sokeria,1 tl suolaa, 1/2 dl etikkaa, 1 dl vettä. 1) levitä fileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle 2)ripottele fileille hienonnetut sipulit, tilliä ja valkopippuria. 3) kääri fileet rullalle ja lado lasitölkkiin tai vuokaan 4) sekoita liemen aineet ja kaada rullien päälle 5) kypsennä rullia täydellä teholla n. 8 min ilman kantta. Anna maustua pari päivää, mutta voi kyllä syödä heti, kun ovat jäähtyneet
Silakoista ja perunoista laitettu ruoka on edullista varmasti hyvää. Vaihtelua ruisjauhoissa leivitetyille ja voissa paistetuille silakkapihveille jotka myös ovat herkkua. Ja vaihtelua myös silakkalaatikolle joka on jo perinneruoka.