Silak´n chips
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Silak'n chips on Kaks Kokkii versio Varsinaissuomen maakuntaruoasta, jossa tutut silakkalaatikon ainekset peruna ja silakka yhdistyvät brittiläiseen Fish 'n chips -annokseen. Resepti: Kaks Kokkii
Ainekset
4 annosta
4 (800 g - 1 kg) | suurta, kiinteää perunaa tai |
800 g | kokonaisia silakoita tai |
vehnäjauhoja tai | |
tai | |
Tempurataikina | |
---|---|
2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 1/2 dl | tai |
3 | kananmunan valkuaista tai |
1 rkl | leivinjauhetta tai |
Kermaviilikastike | |
1 tlk (200 g) | kermaviiliä tai |
1 tl | Pirkka Dijon-sinappia tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Tilliöljy | |
2 ruukkua | tilliä tai |
3 dl | Pirkka rypsiöljyä tai |
Kurkkusalaatti | |
kurkkua tai | |
punasipulia tai | |
Etikkaliemi | |
1/2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1 tl | fenkolinsiemeniä tai |
6 | kokonaista maustepippuria tai |
Valmistus
yli 60 min
Laita perunat kokonaisena 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa perunat isoiksi ranskalaisiksi.
Perkaa silakat ottamalla pää ja sisälmykset pois. Huuhtele hyvin ja kuivaa.
Laita paksupohjaiseen kattilaan öljyä friteerausta varten. Kuumenna öljy noin 180-asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus esimerkiksi kastamalla perunaa öljyyn. Friteeraa perunat kullanruskeiksi öljyssä. Laita ne paperin päälle valumaan ja mausta suolalla.
Tempurataikina: Vatkaa valkuaisten rakenne rikki kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Jauhota silakat vehnäjauhossa, upota sen jälkeen tempurataikinaan ja friteeraa samassa öljyssä. Nosta paperin päälle valumaan ja mausta suolalla.
Kermaviilikastike: yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita.
Tilliöljy: Laita tillit tehosekoittimeen ja kaada öljyä sen verran, että tillit peittyy. Käytä konetta, kunnes seos on mahdollisimman sileää. Siivilöi harson tai tiheän siivilän läpi. Lisää kermaviilikastikkeeseen hieman tilliöljyä ja sekoita kevyesti. Kastikkeen ei kuulu sekoittua kokonaan. Tarjoa loppu tilliöljy esimerkiksi salaatinkastikkeena.
Kurkkusalaatti: Valmista etikkaliemi kiehauttamalla aineet. Kaada suikaloidun kurkun ja sipulin päälle. Anna maustua. Tarjoa Silak ’n chips itse tehdyn kurkkusalaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(1 arvostelu)
- yli 60 min2,5(2 arvostelua)
- yli 60 min4,1(19 arvostelua)
- 30 - 60 min3,5(26 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(30 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(20 arvostelua)
- yli 60 min3,8(67 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(25 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (10 arvostelua)
- terveisin5 vuotta sittenHei, nämä ovat varmasti hyviä, mutta tässä olisi resepti, josta juttelin pari tuntia sitten lihatiskin vaalean pojan kanssa,, Valkosipulisilakkarullat mikrossa: 500g silakkafileitä, 1 sipuli, 5-6 valkosipulin kynttä,hienonnettua tilliä,valkopippuria. Liemi: 1/2 dl sokeria,1 tl suolaa, 1/2 dl etikkaa, 1 dl vettä. 1) levitä fileet nahkapuoli alaspäin työlaudalle 2)ripottele fileille hienonnetut sipulit, tilliä ja valkopippuria. 3) kääri fileet rullalle ja lado lasitölkkiin tai vuokaan 4) sekoita liemen aineet ja kaada rullien päälle 5) kypsennä rullia täydellä teholla n. 8 min ilman kantta. Anna maustua pari päivää, mutta voi kyllä syödä heti, kun ovat jäähtyneet
- anonyymi3657335 vuotta sittenSilakoista ja perunoista laitettu ruoka on edullista varmasti hyvää. Vaihtelua ruisjauhoissa leivitetyille ja voissa paistetuille silakkapihveille jotka myös ovat herkkua. Ja vaihtelua myös silakkalaatikolle joka on jo perinneruoka.