• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paistetut ahvenet ja pinjaperunasose

Paistetut ahvenet ja pinjaperunasose valmistuvat nopeasti ja helposti. Paahdetut pinjansiemenet tuovat perunasoseeseen rapeutta ja makua.
Paistetut ahvenet ja pinjaperunasose
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2-3 annosta
  • alle 30 min
  • 345 kcal / annos (175g)

Ainekset

2-3 annosta

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata, huuhdo ja kuivaa ahven-fileet. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla paistinpannulla koko ajan käännellen. Jätä siemenistä ruokalusikallinen kokonaisiksi ja hienonna loput karkeaksi rouheeksi leikkuulaudalla terävällä veitsellä.
  3. Paista ahvenet voissa molemmin puolin, nosta vadille ja pidä lämpiminä foliolla peitettyinä.
  4. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa. Lisää rouhitut pinjansiemenet joukkoon ja sekoita sose tasaiseksi.
  5. Sirottele loput siemenet vadille koristeeksi. Tarjoa lisäksi keitettyjä porkkanoita.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 345 kcal1 450 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille