• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Yrttiset ahvenrullatReseptin takana bloggaaja

Yrttiset ahvenrullat

  • yli 60 min

Ainekset

    • 8-10kplahvenfileitä
    • 1tlsuolaa
    • 1dlYrttipestoa (ks. ohje)
    • 4kplPirkka hapankorppua
    • 1rklvoita
    • 1rklMurskattua pähkinä-siemensekoitusta

Yrtti Pesto

    • 2ruukkutuoreita Yrttejä (ruohosipulia, rucolaa, basilikaa, timjamia)
    • 1dlrypsi- tai oliiviöljyä
    • 1dlPähkinä-siemensekoitusta
    • puolikkaan sitruunan mehu
    • 1valkosipulin kynsi
    • 1tlsormisuolaa

Kastikkeeseen

    • 1prkPirkka kermaviiliä (200 g)

Valmistus

yli 60 min
  1. Asettele ahvenfileet leivin­pape­rille ja hiero niiden pintaan hieman suolaa.
  2. Levitä kullekin fileelle yrttikastiketta. Kääri fileet tiukoiksi rulliksi ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
  3. Murenna hapankorput ja kierit­telet ahvenrullat muruissa.
  4. Kuumenna voi pannulla ja paista ahvenrullia molemmin puolin kypsiksi. Ripottele rullien päälle pähkinä-siemensekoitusta.
  5. Poista yrteistä kovimmat varsiosat ja silppua yrtit tehosekoittimeen.
  6. Lisää öljy, siemenet, pähkinät, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi sekä suola ja jauha seos tasaiseksi, karkeahkoksi massaksi.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua, suolaa tai öljyä.
  8. Sekoita ahvenrullista ylitse jäänyt pesto kermaviilin joukkoon. Tarkista maku, lisää suolaa halutessasi. Näin saat mainion kastikkeen ahvenrullien kanssa tarjottavaksi.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua